23-09-2022

Posjeta gradonačelnika Novog Sada

Danas je predsjednik Opštine Budva Milo Božović ugostio u svom kabinetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.


Foto: Opština Budva

Primarni cilj ovog radnog sastanka bio je nastavak razgovora kao i razmjena iskustava u vezi sa pripremom Budve i Boke koja se kandiduje za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine.

Novi Sad je ove godine nosilac titule evropske prijestonice kulture - prestižne evropske nagrade koja je imala zavidan uticaj na privredni, turistički, infrastrukturni, ali i sveukupni društveni život ovog grada. Budući da je Budva sa Bokom kandidat za prijestonicu kulture 2028, posjeta gradonačelnika Vučevića je kruna podrške koju Novi Sad daje Budvi u ovom važnom evropskom projektu.



Nakon prijateljskog susreta dva grada pobratima, predsjednik Opštine Budva Milo Božović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održali su zajedničku konferenciju za štampu u velikoj Sali Skupštine Opštine Budva.

"Prije svega da se zahvalim predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću na pozivu da boravim danas u Budvi kojoj se uvijek rado vraćam jer sam ovdje sa svojim prijateljima. ljudima sa kojim dijelim dobro i zlo naglasio je na početku svog izlaganja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Novi Sad pruža bezrezervnu podršku Budvi i Boki Kotorskoj u kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 2028. Prednost Evropske prijestonice kulture je činjenica da ste vidljiviji, prepoznatljiviji da imate mnogo veći potencijal u sveukupnom razvoju društva, opštine i grada. Mijenjaju se gotovo svi narativi, mijenja se cjelokupni društveni ambijent. Ja vjerujem da će moj prijatelj Milo Božović uspješno pripremiti dalji rad ka ostvarenju svog cilja, a to je da Budva postane Evropska prijestonica kulture 2028. Osim podrške Budvi i Boki za Evropsku prijestonicu kulture, želim da dam punu i bezrezervnu podršku mom prijatelju Milu Božoviću sa željom da nastavi da odgovorno i sigurno vodi Budvu i u naredne četiri godine i da na taj način Budva ima kontinuitet u svom razvoju jer ono što radi Milo Božović sa svojim timom je na dobrobit ovog grada. Dragi prijatelji, Novi Sad je uvijek uz Budvu i u nama imate bezrezervnu podršku u svim poljima", zaključio je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Nakon gradonačelnika Novog Sada prisutnima se obratio i domaćin ovog događaja predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

"Prije svega da se zahvalim na posjeti mom prijatelju, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću,
ovo su dani koji daju smisao poslu kojim se bavim. Kada Vam dođe gradonačelnik Novog Sada u posjetu i pritom vam da podršku to daje pravu smisao i izuzetno sam ponosan na to. Tema današnjeg susreta je Budva Evropska prijestonica kulture 2028. i mi bez podrške gospodina Vučevića i njegovog tima koji je prošao kroz sve faze, nisam siguran da li bi se odlučili na ovaj korak. Da nije naših prijatelja iz Novog Sada naše šanse bi bile male i upitne i zato smo neizmjerno zahvalni Milošu Vučeviću i njegovom timu na svoj podršci koju nam pruža", zaključio je predsjednik Opštine Budva, Milo Božović.



"U okviru posjete Budvi, delegacija iz Novog Sada obišla je Stari grad i budvansku Citadelu, tom prilikom predsjednik Opštine Milo Božović upoznao je goste sa turističkom ponudom Budve, istorijom grada, prirodnim ljepotama, kalendarom manifestacija, promotivnim aktivnostima, ponudom budvanskog zaleđa i projektima koji se odnose na unapređenje turističkog proizvoda i valorizaciju kulturne baštine našeg grada" zaključuje se u saopštenju Službe protokola Opštine Budva