05-03-2016

Poslušajte naše predstavnike na Eurosongu

Grupa Highway predstavljaće Crnu Goru na Eurosongu koji se u maju održava u Švedskoj. Poslušajte pjesmu naših predstavnika, "The Real Thing".



Član grupe, Marko Pešić, rekao je da imaju velika očekivanja. "Mislim da ćemo se baš dobro pokazati i da će se pjesma dopasti publici", kazao je on. Bojan Jovović dodao je da je pjesma zahtjevna, ali da su je prilagodili sopstvenim umijećima. Luka Vojvodić uporedio je stil kompozicije sa onima koje stvaraju čuvene grupe Depeche Mode, Muse i Arctic Monkeys. On se obratio evropskoj publici i pozvao ih da daju podršku. Petar Tošić otkrio je da imaju zanimljive ideje za scenski nastup i obećao da će biti originalni.
Producent Srđan Sekulović Skansi kazao je da je pjesma "The Real Thing" neobična i drugačija. "Ovo je hrabar potez koji otvara put modernijim mogućnostima na crnogorskoj muzičkoj sceni", rekao je on.

Svečanu promociju u hotelu Splendid u Bečićima otvorio je prošlogodišnji predstavnik Crne Gore na Eurosongu, Nenad Knežević Knez. "Potrebno je mnogo sreće, samopouzdanja i pozitivne energije. Samo hrabro", poručio je Knez ovogodišnjim predstavnicima.

Gosti večeri bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine, Dalal i Deen, koji uz pratnju Ane Rucner na violončelu i repera Jale izvode pjesmu "Ljubav je".

Petar Tošić, Marko Pešić, Luka Vojvodić i Bojan Jovović snimili su spot u studiju Depo u Beogradu. Spot, koji je režirao Džulijen Vud, ima art koncept povezan s onim što će se vidjeti na evrovizijskoj pozornici.

Prvobitno, planirano je da se spot snima u Kotoru, ali zbog loših vremenskih prilika bend je bio primoran da promijeni lokaciju i koncept video spota, pa su odlučili da to urade studijski.

Evrovizijskim žrijebom odlučeno je da naši predstavnici nastupaju u drugoj polovini prve polufinalne večeri Eurosonga. U istom polufinalu, 10. maja, predstaviće se i Finska, Moldavija, Jermenija, Grčka, Mađarska, Rusija, Holandija, San Marino, Azerbejdžan, Kipar, Malta, Estonija, Češka, Island, Austrija, a od zemalja regiona Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Drugo polufinale održaće se 12. maja, a finale dva dana kasnije.