18-06-2024

Pošta Budva uvodi ljetnji režim rada kako bi smanjila gužve tokom turističke sezone

Rukovoditeljka Regionalnog centra Pošta Budva, Marija Đurić kazala je da se svake turističke sezone trude da uvedu ljetnji režim rada Pošte kako bi izašli u susret turistima i sugrađanima.


Foto: arhiva, Portal RTV Budva

"Ove godine, pošta u Bečićima će raditi cijeli dan, do 20 časova. S obzirom na to da naš regionalni centar obuhvata i opštinu Kotor, otvorili smo poštu u Radanovićima, u centru Butiko, koja će raditi od 8 do 21 čas," kazala je Đurić gostujući u Jutrom iz Budve.

Dodala je da od Tivta do Budve nema pošte koja radi u drugoj smjeni, pa su otvorili poštu u drugoj smjeni u Bečićima kako bi građanima olakšali pristup poštanskim uslugama. Takođe, od Petrovca do Budve nema pošte koja radi u drugoj smjeni, što je bio dodatni razlog za otvaranje pošte u Bečićima.

"Na teritoriji opštine Budva imamo glavnu poštu koja radi cijeli dan i poštu u naselju Babilonija. Zbog povećanog broja turista i velikog broja stanovnika, u toj pošti smo uveli međusmjenu kako bismo smanjili gužve i čekanja," istakla je Đurić.Podsjetila je da su prošle godine u septembru renovirali glavnu poštu u Budvi, gdje je izdvojen šalter za isporuku pošiljki od šaltera za isplate i uplate. "Obim posla se znatno povećao u posljednje dvije, tri godine, i bilo je neminovno da se taj šalter odvoji. Ove turističke sezone otvorićemo tri nova šaltera za uplate i isplate u glavnoj pošti, tako da se nadam da će gužve biti manje," rekla je ona.

Nepotpune adrese za poštanske pošiljke i dalje predstavljaju problem

"S obzirom na povećanje broja stanovnika i veliki broj novih stambenih i privrednih objekata, to je generalno problem Budve. Nadam se da ćemo u saradnji sa Sekretarijatom za komunalno-stambene poslove uspjeti da riješimo ovaj problem kroz uvođenje numeracije ulica. Da bi adresa bila tačna, treba da sadrži sedam podataka: grad, poštanski broj, ime ulice, broj zgrade, broj stana, ime i prezime primaoca. Tako adresiranih pošiljki dođe vrlo malo," naglasila je Đurić.

Na kraju, Đurić je spomenula da se poštari snalaze na razne načine kako bi došli do korisnika, komunicirajući međusobno i tražeći informacije o primaocima, što je veoma teško. Dodala je da dolazak poreskih rješenja koja treba podijeliti predstavlja dodatni problem koji bi trebalo što hitnije riješiti.