05-04-2019

Potpisan Memorandum o saradnji i realizaciji Igara malih zemalja

U Opštini Budva potpisan je Memorandum o saradnji i realizaciji Igara malih zemalja, čiji će Budva biti glavni domaćin. Memorandum su potpisali predsednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Crnogorskog Olipijskog komiteta (COK) Dušan Simonović. Igre će biti održane od 29.maja do 1.juna.

Potpisan Memorandum o saradnji i realizaciji Igara malih zemalja | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Craević istakao je da je zadovoljstvo ne samo za Budvu nego i za region što će se jedno ovakvo takmičenje održati baš kod nas.

"Samo to takmičenje i Olimpijski pokret su nešto što spaja region i nešto što je jako važno. Nadam se da će Budva biti dobar domaćin da će kvalitet i standard biti na visokom nivou. Sport je od veoma velikog značaja i nešto treba da ima podršku i ulaganje, da bi uslovi bili što bolji, i da bi se naša omladina ravnopravno takmičila kako ovdje tako i u regionu i svijetu" kazao je Carević

Igre Malih zemalja za nas u Olimpijskom komitetu predstavljaju veliki izazov, naglasio je predsjednik Crnogroskog Olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

"Imaćemo mnogo posla tih dana, u Budvi će biti 1.000 sportista i blizu 2.000 portskih radnika, novinara i pratećeg osoblja.
Interesovanje je veliko i ozbiljno, ne samo za sport nego za sve ono što Crna Gora sa sobom nosi, ali sada je fokus na sportu. Ugostićemo i predsejdnika Evropskog Olimpisjkog komiteta koji je voše puta bio u Crnoj Gori i koji je naš veliki prijatelj, a to je gospodin Tomas Bah, ovo je za Crnu Goru velika čast i ovu priliku iskoristićemo da se na što bolji način predstavimo kako gospodinu Bahu tako i regionu i svijetu kazao je Simonović.

Iz uvjerenja da je memorandum odlična polazna tačka za plodnu saradnju Crnogroskog Olimpisjkog komiteta i Opštine Budva u organizaciji ovako važnog događaja sigurni su i Opština Budva i Crnogorski Olipijski komitet, oni vjeruju da će naš grad biti odličan domaćin učesnicima Igara malih zemlja Evrope.