23-09-2020

Potpisivanje peticije za pohađanje nastave još naredna dva dana

SMŠ "Danilo Kiš" organizuje potpisivanje peticije: Da li ste za to da vaša djeca pohađaju školu ili da to bude organizovano on-line?- saopšteno je iz Savjeta roditelja.

Potpisivanje peticije za pohađanje nastave još naredna dva dana | Radio Televizija Budva

Kako su kazali, roditelji peticiju mogu potpisati u holu škole i naredna dva dana, 24. i 25. septembra u terminu od 10 do 12 časova.

Podsjetimo, Savjet roditelja S.M.Š "Danilo Kiš" iz Budve je na održanom sastanku 17. septembra, usvojio sa jednim glasom protiv Odluku o pohađanju nastave učenika.

Iako je Ministarstvo prosvjete, kako su tada istakli, prvo dozvolilo da se nastava organizuje u skladu sa kapacitetima škole a vezano za mjere NKT, juče je isto to Ministarstvo demantovalo sebe i ostalo pri stavu da se nastava održava online.

"Imajući u vidu sve zdravstvene rizike ali i još veće rizike za psihosocijalni razvoj djece u tinejdžerskim godinama, mi roditelji smo izričitog stava da naša djeca na našu odgovornost treba da idu u školu", naveli u saopštenju.

"Molimo sve zainteresovane roditelje da dođu i da je potpišu. Stava smo da ovim primjerom treba da se vode i druge škole u Crnoj Gori te da o budućnosti i psihofizičkom razvoju naše djece treba da odlučujemo MI roditelji a ne kompromitovani NKT", poručili su.

Iz Savjeta roditelja napominju da je odluka na roditeljima, a da mjere opreza treba svaka škola u saradnji sa roditeljima da preduzima.