13-04-2021

Potraga za nestalom djevojčicom još uvijek traje

Akcija potrage za sedmogodišnjom djevojčicom koja je nestala u Kotoru započeta je juče popodne i nije se prekidala. Kotorski Operativni štab za zaštitu i spašavanje je nanovo pokrenuo pretragu terena Kavča i okoline."Pozivamo sve građane koji imaju ikakvu informaciju o nestaloj Kjari da se jave na broj operativnog štaba 067/465-101.
Pozivamo sve gradjane koji učestvuju ili žele da učestvuju u pretrazi da se jave operativnom štabu u prostorijama MZ Kavač da dobiju instrukcije, kako bi se koordinisalo djelovanje svih učesnika", kazali su iz Operativnog štaba.

U akciji potrage i spašavanja učestvuju vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta.

Takođe su angažovani i službenici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom.

U potragu su se uključili i pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore. Ogroman broj građana je dalo nemjerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo", naveli su u saopštenju.


M.S.