23-10-2015

Povratnik - najteži film Leonarda DiKaprija

Mnogi predviđaju da će “Povratnik” biti prvi film koji će Leonardu Dikapriju donijeti prvog Oskara. Ono što je još izvjesnije, to je da je Dikaprio iscijedio i posljednju kap znoja snimajući ga.

Snimajući "Povratnika" (The Revenant), novog filma Oskarovca Alehandra Gonsalesa Injaritua, u kom glumi glavnu ulogu, Leonardo Dikaprio je proveo devet mjeseci u "konstantnoj hipotermiji".

U intervjuu sajtu Yahoo Movies, četrdesetogodišnji glumac je rekao da je u ledenoj hladnoći sjevernih kanadskih i južnih argentinskih predjela, koji su poslužili kao scenografija za film, snimio možda "30 do 40 scena koje su nešto najteže što je uradio u cijeloj karijeri".

Da bi ušao u lik američkog trapera Hjua Glasa, koga je tokom jedne ekspedicije u 19. vijeku ranio medjved, Dikarpio je morao da "zaroni u ledene rijeke", "spava u utrobi mrtvih životinja" i "jede sirovu džigericu bizona".

"Sirova džigerica bizona svakako nije jedna od mojih omiljenih poslastica. Kada budete gledali film, vidjećete moju reakciju, jer ju je Alehandro zadržao. Ona će vam sve reći. Bilo je refleksno", izjavio je holivudski glumac, prenosi Hafington post.

Film "Povratnik" u bioskope stiže u januaru 2016, a mnogi već predviđaju da će uloga u njemu Dikapriju ovog puta konačno donijeti Oskara.