28-11-2020

Prava Budva: Obezbijediti šator-čekaonicu za kovid-ambulante u metropoli turizma!

"Epidimiološka situacija izazvana virusom kovid 19, pogotovo u poslednjih sedam dana na teritoriji naše opštine dovela je do povećanog broja građana koji se svakodnevno javljaju na pregled u specijalno izdvojenu Kovid ambulantu (šator) koja se nalazi u okviru Doma zdravlja u Budvi", kazali su iz Prave Budve.

Prava Budva: Obezbijediti šator-čekaonicu za kovid-ambulante u metropoli turizma! | Radio Televizija Budva

Usled sve lošijeg vremena, kako dodaju, a poštujući distancu narod mora da se razdvoji, stiče se utisak da se ministarstvo zdravlja nije snašlo tokom ovog talasa pandemije, barem sudeći po raspoloženju građanstva ispred kovid/šator ambulante, gdje se miješaju zdravi i bolesni, stari i mladi a sve prisutnija je i nervoza među građanstvom.

"Iz svega navedenog IO PRAVA BUDVA - PRAVA CRNA GORA apeluje na ministarstvo zdravlja da se pod hitno preduzmu mjere predostrožnosti, jer ne smijemo dozvoliti da nam ljudi bolesni i iscrpljeni od temperature stoje i čekaju po više sati", istakli su i dodali da je jedan od predloga Prave Budve da se u što kraćem roku postavi montažna čekaonica - šator ispred Kovid ambulante.

Na taj način će, kako zaključuju u saopštenju, građanstvo imati prostor gdje će moći da se skloni i ugrije za vrijeme čekanja u danima i vremenskim uslovima koji nam predstoje.