07-08-2020

Prava Budva: Oni koji su doček Nove godine u Opštini Budva finansirali krerditima danas bi da drže lekcije poštenim i savjesnim građanima

"Povodom izjave za medije koju je juče iznio nelegitimno izabrani potpredsjednik Opštine Budva Petar Ivković, a u kojoj optužuje Turističku organizaciju Budve za kako je naveo loš rad, neznanje i javašluk, Prava Crna Gora Budva je dužna reagovati i navesti da je riječ o svojevrsnoj manipulaciji u izborne svrhe i pokušaju narušavanja ugleda opozicije na državnom nivou", poručili su u svom reagovanju iz Prave Budve.

Prava Budva: Oni koji su doček Nove godine u Opštini Budva finansirali krerditima danas bi da drže lekcije poštenim i savjesnim građanima | Radio Televizija Budva

Kako navose u savom saopštenju i Prave Budve, Gospodin Ivković bi trebao imati u vidu da je Opština Budva po preuzimanju ključeva grada od upravo onih koje predstavlja Ivković zatečena sa više od 30 miliona eura duga.

"Sada, nakon što su svojevrsnim desantom na Budvu nasilno preuzeli vršenje vlasti, pokušavaju crtati metu onima koji su svoj posao odrađivali savjesno i prije svega u potpunosti pošteno. Kako je istina uvijek snažnija od laži dužni smo podsjetiti gospodina Ivkovića, ali i javnost Crne Gore da dok su vlast u Budvi obavljali DPS i njegovi sateliti novac iz opštinske kase trošen je nemilice. Bahaćenja funkcionera, užasno loše brojke, štaviše da napomenemo i to da su u nekoliko navrata prilikom dočeka Nove Godine papreno skupa gostovanja najprestižnijih estradih zvijezda finansirana kreditima, na taj način dodatno opterećujući ionako njihove katastrofalne finansijske brojke, pa logično na kraju i građane Budve koji su podnosili teret šenlučenja režimskih kadrova prijestonicom turizma", navodi se u saopštenju.

Nakon svega toga kako su istakli, nakon nekoliko desetina miliona eura zatečenog duga, gospodin Ivković ipak ima (ne)dovoljno obraza i časti uperiti prstom u ljude koji su svoj posao obavljali časno i pošteno.

"U ljude koji su u svoje vrijeme mudrom turističkom logistikom i planovima, investirali toliko da ne moraju kreditima finansirati događaje, proslave i ostale aktivnosti u našem gradu. Danas nam o javašluku i neznanju govori kadar upravo onih koji su našu Opštinu zavili u crno. Gospodine Ivkoviću, Vi i vama slični ste privremeno preuzeli ključeve grada, no biće to kratkog daha. Da niste sposobni, odgovorni, kadri upravljati našim gradom odavno je poznato, na nama je da stanemo na put vašim političkim i svakim drugim šenlučenjima i vratimo ključeve Budve poštenim, slobodnim građanima. Svi zajedno - Do pobjede. Za budućnost Budve, za budućnost Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Prava Crna Gora Budva.