27-09-2020

Prava Budva: Vratiti čast i ugled vojsci Crne Gore

Misija ministra odbrane Predraga Boškovića je završena. Međutim, on je uspio da vojsku pretvori u formaciju DPS-a,saopšteno je iz Prave Budve.

Prava Budva: Vratiti čast i ugled vojsci Crne Gore | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Vodeći evidenciju preko pripremljenih obrazaca, u kontinuitetu su precizno vođeni podaci o svim pripadnicima vojske i ministarstva odbrane. Prikupljani su osnovni podaci ali i informacije koje spadaju u domen zaštićenih ličnih podataka. Postoji velika mogućnost da su ovi podaci mogli "cureti" i van Vojske prema političkim strankama, tj. Dps-u.
Na zaposlene u Vojsci i ministarstvu odbrane vršen je direktan pritisak da oni i pripadnici njihovih porodica ne idu na litije.
Nekim pripadnicima vojske je sugerisano da bi bilo dobro da ne izlaze na izbore jer "ima neko ko sve to prati".

Da je vojska povrijedila pravo na slobodu okupljanja potvrdio je i ombudsman Siniša Bjeković.
Posebna je priča aktivistkinja dps-a Dušica Vulić koja je u Zagoriču vršila "terenske provjere" kandidata za prijem u Vojsku.

Ministar je, uz pomoć načelnika generašltaba generala Dragutina Dakića, uspio da ministarstvo odbrane i Vojsku pretvori u filijalu Dps-a.

Nadamo se da će novi ministar i načelnik doprinijeti da Vojska djeluje politički neutralno i nepristrasno u skladu sa zakonom i državnim interesom, kako bi se vratio ugled i čast Vojske u Crnoj Gori.