23-06-2020

Prava Crna Gora Budva: Krivična prijava protiv više lica

Prava Crna Gora Budva podnijela je krivičnu prijavu protiv više lica koja su učestvovala u napadu na Ustavno uređenje naše zemlje.

Prava Crna Gora Budva: Krivična prijava protiv više lica | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno.

Kao što je javnosti poznato Budva je kroz prethodnih nekoliko dana poprište svojevrsnog puča i policijske opsade u cilju rušenja izborne volje građana. Posebnu težinu aktuelnoj situaciji dale su policijske strukture koje su otvoreno stale u zaštitu pučista koji su mimo svih zakonskih okvira i protokola uzurpirali zgradu Skupštine Opštine.

Imajući u vidu navedeno Budva je svih ovih dana simbol odbrane Crne Gore, ali reklo bi se i svojevrstan probni balon za aktuelni režim u pogledu predstojećih parlamentarnih izbora. Utoliko više što je prethodnih dana kroz Budvu pored ogromnog broja raznih policijskih ogranaka, takođe marširalo i sijaset privatnih obezbjeđenja čiji su pripadnici primitivnim metodama bezuspješno pokušavali uplašiti okupljene građane.

Za ono što se danas dešava, ali i ono što će se dešavati u narednom periodu u Budvi, najveća odgovornost jeste na uzurpatoru. Građani Budve su se pokazali više nego spremnim i odlučnim da brane izbornu volju, da ključeve svog grada ne predaju u ruke onima koji u opštinskoj kasi vide poslednji izlaz iz očite krize u kojoj su se našli, onima koji su Budvu prije pune četiri godine ostavili sa milionskim dugovima.

Upravo zbog svega navedenog, naša primarno moralna i patriotska dužnost jeste suprotstaviti se nepravdi i hajdučiji u režiji DPS-a i njegovih satelita. Prava Crna Gora Budva će se svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti protiv nepravde, te zahtijevamo od nadležnih institucija da se pozabave aktuelnim dešavanjima u Budvi, kao i krivičnom prijavom koju smo podnijeli protiv onih na kojima leži sva odgovornost za aktuelnu, više nego haotičnu situaciju u prijestonici turizma.

Aleksandar Franeta, Predsjednik Prave Crne Gore Budva