17-09-2019

Prava Crna Gora Budva podržava prosvjetare

Inicijativni odbor Prave Crne Gore Budva podržao je zahtjeve prosvjetnih radnika koji traže poboljšanje materijalnog i stambenog položaja.

Prava Crna Gora Budva podržava prosvjetare | Radio Televizija Budva

Profesije prosvjetnih i zdravstvenih radnika su najpotcjenjenije u našem društvu, ističu u saopštenju, dodajući da je porazna činjenica da su zarade zaposlenima u obrazovanju i dalje ispod državnog prosjeka.

"Prosvjetni radnici se iz godine u godinu pozivaju na strpljenje, iako im već dugi niz godina zarade nisu uvećavane. Prosvjetna zajednica Crne Gore konstantno preduzima čitav niz različitih aktivnosti kako bi, poboljšao status i uslove rada svih zaposlenih u prosvjeti, uzevši u obzir da im se posao višestruko povećao i postao složeniji i odgovorniji, a da je njihov socijalno ekonomski status višestruko pogoršan stoga im pružamo podršku u cilju ostvarivanja svojih ciljeva, stoji u saopštenju koje su potpisali koordinator Prave Crne Gore Budva Aleksandar Franeta, članovi inicijativnog odbora Prave Crne Gore Budva, Mile Vejnović, Vedran Slovinić i član Prave Crne Gore Ratko Garčević.