04-10-2021

Predao se Đokaj, osumnjičen za ubistvo Bakije

Policiji se sinoć predao dvadesetosmogodišnji Ilir Đokaj, osumnjičen za ubistvo nevjenčane supruge Šejle Bakije (19) i ranjavanje njenog oca Šabana Bakaji (42), potvrđeno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Predao se Đokaj, osumnjičen za ubistvo Bakije | Radio Televizija Budva

Foto. RTCG

Đokaj je nakon zločina na Karabuškom polju pobjegao i skrivao se od 30. septembra.

Devetnaestogodišnjakinja je 26. avgusta prijavila da joj Đokaj prijeti, ali je on zbog toga samo prekršajno kažnjen.

Iz policije je juče Televiziji Crne Gore rečeno da im je osumnjičeni od ranije poznat zbog nasilja u porodici i zbog sumnje da se bavio neovlašćenom proizvodnjom i prodajom opojnih droga.

Izvršna direktorica Centra za ženka prava Maja Raičević kazala je da je imala uvid u prijavu ubijene djevojke.

"Stoji da će krv da padne i da neće biti ničija ni na ovom ni onom svijetu", kazala je Raičević.

Navela je i da je Đokaju izrečena zaštitna mjera zabrane uznemiravanja koju, kako navodi Raičević, kasnije niko nije provjeravao.

Državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilastvu u Podgorici Vukas Radonjić saopštio je da je postupanje državnog tužioca u ovom slučaju u potpunosti pravilno i zakonito.

"Riječ je o odgovarajućem prekršaju iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji čini član porodice koji prijeti napadom ili izaziva opasnost koja može prouzrokavati osjećaj lične nesigurnosti ili psihički bol drugog člana porodice, tako da je državni tužilac dao obavezujući nalog policiji da prijavljenog liši slobode i sprovede ga, u zakonskom roku, nadležnom sudiji za prekršaje", navodi Radonjić.

Istakao je da Državno tužilastvo nije organ koji preventivno djeluje, kao što je to, kako je naveo, u jednom dijelu policija.


(RTCG)