06-08-2018

Predmet šetališta u Petrovcu: Stigao dopunski nalaz, očekuje se optužnica

Zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i nanijeli višemilionsku štetu opštinskom budžetu prilikom izgradnje šetališta u Petrovcu, uskoro će biti podignuta optužnica protiv bivših čelnika opštine Budva, saznaju Dnevne novine.

Predmet šetališta u Petrovcu: Stigao dopunski nalaz, očekuje se optužnica | Radio Televizija Budva

Specijalnom tužilaštvu nedavno je dostavljen dopunski nalaz vještačenja u predmetu “šetalište u Petrovcu”, čime je upotpunjena i završena istraga kojom se potvrđuje da je Opština Budva u ovom poslu zloupotrebom službenog položaja oštećena za preko 4.000.000 eura.

Osim bivšeg predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića, istragom su bili obuhvaćeni i Dragan Marović, tadašnji šef Sekretarijata za investicije, i Milenko Medigović, potpredsjednik opštine u to vrijeme, koji je bio nadležan za Petrovac.

U avgustu prošle godine i u vezi sa šetalištem saslušavan je Rajko Kuljača, nekada prvi čovjek Budve koji ima status svjedoka saradnika Specijalnog tužilaštva.

Gradnja šetališta u Petrovcu građane je koštala više od osam miliona, iako je prvobitno bilo planirano da košta triput manje.