19-05-2022

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović primio delegaciju Prave Budve

Predsjednik Opštine Plav gospodin Nihad Canović zajedno sa svojim saradnicima, primio je delegaciju Prave Crne Gore – Prave Budve na čelu sa predsjednikom Prave Budve Aleksandrom Franetom, delegaciju za investicije Crne Gore na čelu sa Andrejem Lakićem kao i predsjednika AZKA korporacije iz Turske gospodin Bulent Kaya.



Razgovor je vodjen kao što je Prava Budva i obećala u vezi poboljšanja turistučke ponude Opštine Plav kao i okolnih opština, gdje su se sve strane usaglasile da prvo i osnovno treba da koliko je ove sezone uvedu dva turistička balona za 18-26 turista, što bi bila turistička atrakcija koja bi značajno povećala broj turista u ovom dijelu Crne Gore.



Dogovoreno je da gospodin Canović u bliskom periodu posjeti Kapadokiju, svjetski poznati centar za turizam te vrste, gdje bi bio primljen od strane svih relevantnih funkcionera na čelu sa predsjednikom opštine. Da bi crnogorska javnost bila upoznata Kapadokija raspolaze sa 35.000 ležajeva u hotelima i preko 2.000 turističkih balona.



Dalji razgovori su vođeni u smislu mogućnosti za proizvodnju heljde iz razloga jel su Plav i okolne opštine izuzetno pogodne za proizvodnju ove žitarice, koja bi se na licu mjesta prerađivala i pakovala. Poslije razgovora, gospodin Kaya i predsjednik Prave Budve Aleksandar Franeta su razmijenili prigodne poklone sa gospodinom Canovićem i zahvalili se na korektnom razgovoru i izuzetnom dočeku.