16-09-2021

Predsjednik Svjetske gimnastičke federacije posjetio Crnogorski olimpijski komitet

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović i direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, sastali su se juče u Podgorici sa predsjednikom Svjetske gimnastičke federacije, Morinarijem Vatanabeom, i predsjednicom Gimnastičkog saveza Crne Gore, Vesnom Radonić.



Na sastanku je predsjednik COK-a iskazao zadovoljstvo što je gospodin Vatanabe posjetio našu zemlju, kao i zbog podrške koju crnogorska gimnastika dobija od međunarodne asocijacije na čijem je čelu. Simonović je gospodinu Vatanabeu, kao Japancu i članu MOK-a, čestitao i na sjajno organizovanim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, koje su se u julu i avgustu održale u Tokiju.

Gospodin Vatanabe i gospođa Radonić zahvalili su Crnogorskom olimpijskom komitetu i Upravi za sport na kontinuiranoj pomoći i podršci. Na sastanku je bilo riječi i o daljim planovima za razvoj ovog sporta u Crnoj Gori i o konkretnim oblicima podrške. Gospodin Vatanabe će, zajedno sa Ambasadorom Japana i predstavnikom Vlade Japana, krajem godine ponovo posjetiti Crnu Goru.



(www.cok.me)