28-06-2018

Predsjedništvo DPS-a odredilo Jelušića za kandidata, Ivanovićima sugerisano da se povuku

Iz OO DPS Budva dobili smo saopštenje u kojem se navodi da su na sinoćnjoj sjednici odbora te partije članovi Odbora jednoglasno podržali predlog da za predsjednika Opštinskog odbora bude izabran Predrag Jelušić, čime su potvrdjena saznanja naše redakcije o kojima smo izvještavali prije par sedmica.

Predsjedništvo DPS-a odredilo Jelušića za kandidata, Ivanovićima sugerisano da se povuku | Radio Televizija Budva

Očekuje se da, u skladu sa Statutom partije, Jelušić uskoro dobije i saglasnost Predsjedništva i da mu zvanično bude potvrđen mandat na sjednici Opštinskog odbora narednih dana. Time je otvorena nova stranica u radu budvanskog Odbora koji broji ukupno 130 članova. Na sjednici je iskazana odlučnost da se u predstojećem periodu intenziviraju aktivnosti, kao i da se partijska infrastruktura podigne na viši nivo.

Jelušić se članovima zahvalio na povjerenju i pozitivnoj energiji koja će biti preduslov za ostvarivanje dobrih političkih rezultata.

Kako nam je nezvanično rečeno, odluku je donio nekompletni sastav opštinskog odbora, navodno, članovi koji se nisu slagali sa predlogom Miloševića nisu ni prisustvovali sinoćnjem sastanku. Pristutno je bilo 90 članova, od ukupno 130.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je navodno još ranije jasno stavio do znanja kandidatima Nenadu Keku Ivanoviću i Ivanu Ivanoviću da se povuku. Oni su na izbornoj konferenciji opštinskih odbora imali najviše glasova za mjesto predsjednika DPSa Budva.

Prema nezvaničnim saznanjima, predsjedništvo partije je odredilo Jelušića za kandidata, a Ivanovićima je sugerisano da se povuku. Jedan dio članova nije odobrio takav stav.

Ivan Ivanović nije odustao od kandidature, što je i saopštio na sastanku, već je tražio da odbor glasa o kandidatima, što nije prihvaćeno. Nenad Ivanović sinoć nije došao na sastanak, tako da se ne zna da li je odustao od svoje kandidature.

Kontaktirali smo i političkog direktora DPS-a, Tarzana Miloševića koji nije zelio da daje izjavu za TV Budva, već nam je grubo odgovorio da ga nismo zvali ni za mnogo krupnije stvari ne pojašnjavajući na šta je mislio kada je njegova partija u pitanju.