06-04-2019

Predstava o vršnjačkom nasilju gostuje u Petrovcu

U ponedeljak u 19 časova, u spomen domu “Crvena komuna” u Petrovcu, biće odigrana predstava “Igre isTEENe” čija je tema vršnjačko nasilje.

Predstava o vršnjačkom nasilju gostuje u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Predstavu su pripremili učenici SMŠ “Danilo Kiš” po tekstu Ružice Vasić, a bazirana je na iskustvima učesnika iz Budve kao i konkretnim, zastrašujućim primjerima iz okolnih gradova, i cijelog regiona. Komad je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih, uz podršku lokalne Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade, a premijerno je izveden krajem decembra prošle godine, u budvanskoj srednjoj školi, uz veoma pozitivne komentare i izrazito emotivne reakcije publike.

NVO Agora u saradnji sa Đačkim parlamentom osnovne škole “Mirko Srzentić”, uz pomoć “Crvene komune”, organizuje drugo izvođenje predstave u kojem igraju: Marija Vlaović, Aleksa Stojanović, Iva Stanković, Isidora Labović, Dušan Liješević, Mia Simić, Ksenija Mićković, Mario Roganović i Dario Herić.

Nakon igranja uslijediće razgovor učenika starijih razreda osnovne škole i srednjoškolaca na temu nasilja među mladima.

"Cilj predstave i propratne tribine je prevencija raznih oblika nasilja među mladima, odnosno širenje svijesti o prepoznatom problemu koji je u konstantnom porastu, pa bi se društvo trebalo time ozbiljnije pozabaviti", navode iz NVO Agora.