27-07-2019

Predstavljanje knjige "Kirka i druge drame" Dragane Tripković

Večeras se na Trgu pjesnika u Budvi nastavlja ovogodišnji književni program festivala, gostovanjem Dragane Tripković, koja će predstaviti knjigu „Kirka i druge drame“, sa početkom u 21h.

Predstavljanje knjige

Dragana Tripković je pjesnikinja i dramaturškinja. Rođena je 1984. u Crnoj Gori. Diplomirala je na Fakultetu dramskh umjetnosti na Unverzitetu Crna Gora - katedra za dramaturgiju i TV i filmski scenario. Jedna je od osnivača pozorišne organizacije ATAK (Alternativna teatarska aktivna kompanija). Bila je dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu. Producirala je nekoliko pozorišnih i filmskih projekata u realizaciji ATAK-a. Dramaturg je u Gradskom pozorištu u Podgorici.

Objavila je više knjiga poezije u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Pjesme su prevedene na engleski, njemački, ruski, italijanski, poljski, letonski, makedonski i albanski jezik. Djela Dragane Tripković su objavljena u sklopu kapitalnog nacionalnog projekta izdanja savremenih crnogorskih pisaca "Nova luča". Njena je poezija u mnogim antologijama savremene poezije bivših jugoslovenskih zemalja i Evrope.

Članica je crnogorskog PEN centra, Crnogorskog društva nezavisnih književnika i potpredsjednica Savjeta crnogorske nacionalne televizije.

Objavljene knjige:Ljubav je kad odeš, Pjesme , Stihovi pijeska, Kirka i druge drame.

Objavljene drame:Biljke za kraj, Smjena, Mlijeko u prahu.
Izvedene predstave:Poglavlja 23 i 24, Smjena, (a)Live at Titograd, Mlijeko u prahu.

Moderator večeri je Ethem Mandić.