03-09-2015

Predstavljanje knjige Zorice Joksimović

U četvrtak 03. septembra 2015. godine, sa početkom u 20h u Modernoj galeriji u Budvi biće održano predstavljenje knjige autorke Zorane Joksimović. Knjiga nosi naziv „Od vode i kamena do priče i pričanja-po motivima budvanskih legendi“ i čine je četrnaest priča po motivima budvanskih legendi.

Predstavljanje knjige Zorice Joksimović | Radio Televizija Budva

Zorica Joksimović rođena je u Ivangradu 1963. godine. U periodu đačkih dana, kao članica gimnazijskog Književnog kluba „Vukajlo Kukalj” pisala je poeziju. Njene pjesme objavljivane u časopisima Tokovi i Sloboda, a 1980. god. literarnim radovima predstavljala svoj grad i Republiku na pjesničkoj smotri „Majski susreti mladih pjesnika Jugoslavije” u Kikindi.

Završila komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Radila kao jedan od prvih novinara-saradnika Radio Budve, a 1990. bila u uredništvu časopisa Krug koji je u Crnoj Gori bio prvi privatni kulturnoinformativni magazin. Objavljeni su njeni razgovori u formi intervjua sa Milošem Šobajićem, Izetom Sarajlićem, Matijom Bećković, Miloradom Ekmečićem, Velimirom Trnskim i dr.

Napisala prikaze knjiga: Utočite duše, pjesnikinje Gordane Sarić, Ne tražim da znaš, Radmile Knežević, Čudesna moć žene, Triva Zolaka, kao i prikaz knjige poezije Stanke Rađenović. Živi, radi i bavi se pedagoškim radom u Budvi već 25 godina.

Istorijsku građu za knjigu priredio je Goran Bubanja, a recezent je Mr Božena Jelušić. Moderator će biti Stanka Rađenović Stanojević.

Na promociji će nastupiti ženska vokalna grupa „Harmonija“ .