01-02-2019

Predstavljen prvi preliminarni imovinski karton Opštine Budva

Krajem januara na sajt Opštine Budva postavljen je preliminarni imovinski karton, za čijom izradom je odavno postojala potreba. Izrada kartona bila je inicijativa svih partija koje participiraju u vlasti, a njegova konačna i potpuno ispravna verzija biće dostupna tek za nekoliko godina, rekao je prvi potpredsjednik Opštine Budva, Vladimir Bulatović na današnjoj konferenciji za medije.

Predstavljen prvi preliminarni imovinski karton Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Imovinski karton se odnosi na zemljište i nekretnine u vlasništvu Opštine Budva i vezanih preduzeća u preliminarnom izvještaju predstavio je potpredsjednik Bulatović.

"Prvi preliminarni izvještaj se zove iz razloga što smo se ovdje navodili samo sa onim što je evidentirano u zemljišnim knjigama države, odnosno katastra Budva. Osim toga, preliminarni je zato što, prema našim saznanjima, u tim papirima fali mnogo toga što tek treba da provjerimo", kazao je Bulatović.

Imovinski karton možete pogledati na ovom linku.

Izrada imovinskog kartona je proces koji će trajati narednih nekoliko godina i moraće da se odvija parcijalno, da bi se došlo do konačnog registra koji bi zadovoljio kako potrebe građana, tako i potrebe Opštine.

Opširnije o imovinskom kartonu sa današnje konferencije slušajte u Budvanskoj hronici, na talasima Radio Budva, od 14:30h ili na TV Budva, u večerašnjem Polisu, od 19h.