22-01-2023

Prekinuta potraga za dječakom zbog nevremena

Spasilačke službe zbog pogoršanja vremena prekinule su za danas potragu za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more. Potraga za dječakom, nastavlja se ujutro.


Foto: RTCG

"Tri naša tima uz asistenciju ronilaca službe zaštite i spašavanja Kotor, od 8 sati jutros, pretraživali su podvodni dio u potrazi za dječakom uz podršku drugih službi sa mora i kopna", kazao je iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela. Danilo Mijajlović.

Vremenski uslovi su, kako je kazao bili bolji nego juče ali se vrijeme oko 13 sati ponovo pogoršalo, tako da su spasilačke službe morale prekinuti pretragu za danas.

Ujutro će se, kako kaže, nastaviti sa potragom.

Načelnik Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja Žarko Lukšić kazao je da su uprkos veoma lošem vremenu pretaživali na moru do Kobile, ali bez uspjeha.

"Ronioci su uzalud pokušavyli da zarone dublje, more je nemirno i zamućeno. Potraga je završena za danas", istakao je Lukšić.

Od utorka se, poručuje, očekuje bolja prognoza vremena.

Trinaestogodišnji N.V. je nestao u 17. januara, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Prethodnih dana, u potragu je bila uključena Evropska agencija za zaštitu granica - Fronteks, Vojska Crne Gore, brojna društva, Novljani...

(RTCG)