21-09-2017

Preko 600 djece iz Budve obilježiće sjutra Dan bez automobila Šetnjom do blaga

Povodom obilježavanja "Evropske nedjelje mobilnosti" i "Svjetskog dana bez automobila", Opština Budva u saradnji sa UNDP-ijem sjutra, 22. septembra u 11h organizuje manifestaciju za djecu pod nazivom Šetnjom do "blaga".

Preko 600 djece iz Budve obilježiće sjutra Dan bez automobila Šetnjom do blaga | Radio Televizija Budva

Za učešće u ovoj manifestaciji prijavilo se čak 120 timova, odnosno 600 djece iz budvanskih osnovnih škola. Spisak svih timova biće objavljen na web adresi opštine i distribuiran svim školama zajedno sa detaljima takmičenja.

Gostjujući u Radio Budvi, Anisa Murić iz Kabineta predsjednika Opštine Budva podsjetila je da je osnovni cilj manifestacije da se na zanimljiv način našim najmlađim sugrađanima, koji inače predstavljaju ciljnu kategoriju, predstave alternativni vidovi moblinosti u našem gradu, te da svi zajedno svojim aktivnostima doprinesemo budućem održivom razvoju Budve.



"Projekat je zamišljen tako da djeca obiđu do pet lokacija u potezu od glavne Pošte u Budvi do terase hotela Mogren i da na svakoj od lokacija prikupe “dokaz” tj. “blago” koje donose na cilj. Na svakoj od lokacija nalaze se koordinatori iz Omladinskog kluba Budva, koji im pomažu u prikupljanju “blaga”. Prva tri tima koja dođu na cilj dobijaju vrijedne nagrade, tj.svaki član nagradjenog tima dobija nagradu. Svaki tim ima maksimalno pet članova, a ukoliko su članovi mlađi od 9 godina, tim mora biti u pratnji odrasle osobe. Svaki tim treba da da sebi ime i na početku trke dobija mapu. Vođe timova dobijaju i majicu. Za sve učesnike obezbjeđeno je osvježenje na terasi hotela Mogren", istakla je Murić.

Kako je dodala, zbog ove manifestacije, sjutra, 22. septembra u periodu od 11h do 12h biće zatvorena Mediteranska ulica u Budvi.

"Radujemo se ovolikom odzivu djece i željno iščekujemo petak", kazala je Murić, podsjećajući da se Evropska nedjelja mobilnosti ove godine obilježava temom "Čista, zajednička i inteligentna mobilnost".

Pored Opštine Budva i UNDP-a partneri i prijatelji manifestacije su Turistička organizacija Budva, Omladinskiklub Budva, Komunalno doo Budva i mnogi drugi.

D. Benić