12-02-2018

Preko sedam gora do Cetinja

Put Cetinje - Budva, prema izvještajima Auto moto saveza Crne Gore, i dalje funkcioniše po principu jednom trakom naizmjenično, bez preciznih podataka kada će biti završen.

Preko sedam gora do Cetinja | Radio Televizija Budva

Naši sugrađani, i svi oni koji su zbog posla prinuđeni svakodnevno da putuju tim putem, u nekoliko navrata obraćali su nam se sa molbom da makar približno saznamo datum završetka radova.

Već duže od nedjelju dana pokušavamo da telefonski dobijemo izjavu od nadležnih kada će put, čija se gradnja odužila, biti svečano otvoren, no bez uspjeha.

Direktor direkcije za saobraćaj Savo Parača nam je u telefonskom razgovoru odbrusio da "ima prečih problema od davanje izjave našoj televiziji", a glavni inžinjer Kokić, sa kojim smo imali dobru saradnju, ne odgovara na naše pozive.

Kako nezvanično saznajemo, razlog tako malog broja radne snage leži u tome što radnicima nisu isplaćene zarade. Tu informaciju nam niko nije potvrdio, niti demantovao.



Podsjećamo, prvobitni rok za završetak radova je bio decembar 2017. godine, da bi ubrzo nakon toga bio prolongiran na 31. mart 2018.

Tokom proteklih mjeseci, put je u više navrata bio potpuno zatvoren i po nekoliko dana, zbog odrona koji su sporo sanirani.

Naša ekipa se i danas uvjerila da se na pojedinim dionicama uopšte ne izvode radovi, a da je kod tunela na Brajićima angažovano svega nekoliko radnika.



Zbog toga se sa pravom postavlja pitanje – da li neko ima interes da radove prenese i na nastupajuću turističku sezonu?