18-06-2021

Preminula jedna osoba, 16 novootkrivenih slučajeva koronavirusa, dva u Budvi

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 327.

Preminula jedna osoba, 16 novootkrivenih slučajeva koronavirusa, dva u Budvi | Radio Televizija Budva

U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovano je 16 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom četvrtka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.342 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice šest, Pljevalja tri, Budve i Bara po dva, Kotora, Rožaja i Ulcija po jedan.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom i to kod pacijenta iz Podgorice, 76 godina starosti", navodi se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.605.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 47 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 327.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.036.

U Podgorici je trenutno aktivno 117 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 53, Baru 29, Rožajama 24, Budvi 16, Bijelom Polju 12, Beranama i Andrijevici po deset, Nikšiću i Tivtu po devet, Herceg Novom i Danilovgradu po sedam, Tuzima pet