04-10-2019

Prezentacija turističke ponude Budve na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Turistička organizacija opštine Budva predstavlja turističku ponudu grada na 52. Međunarodnom sajmu turizma “LORIST” u Novom Sadu, koji se ove godine održava u periodu od 3. do 6. oktobra.


Pored Turističke organizacije opštine Budva, koja je nosilac ovogodišnjeg nastupa, svoju ponudu predstavljaju i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, lokalne turističke organizacije Tivta, Herceg Novog, Bara i Ulcinja, Skijališta Crne Gore i predstavnici turističke privrede Budve, HG “Budvanska rivijera” i hotel “Mediteran”.

Tržište Vojvodine, ali i cijele Srbije, predstavlja tradicionalno važno emitivno tržište za Budvu i Crnu Goru, pa se uvijek sa posebnom pažnjom pristupa predstavljanju turističke ponude na sajmovima turizma u ovoj zemlji.

Ove godine, akcenat je stavljen na promociju aktuelne turističke ponude za period postsezone, ponudu tokom novogodišnjih praznika, ali i predstavljanje turističke ponude budvanske rivijere za 2020. godinu.

U cilju njegovanja lijepih odnosa, prvog dana sajma organizovan je susret sa predstavnicima medija i turističkih agencija Vojvodine, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu, među kojima su se našli najeminentniji mediji Vojvodine i Srbije – RTV, RTS, Pink, Color Press Group, Turistička prizma,
Hedonist i dr.

“Prezentacija turističke ponude Budve na ovom sajmu rezultiraće, prema našim očekivanjima, povećanjem broja turista sa tržišta Srbije, produženjem turističke sezone, odnosno još boljom postsezonom na budvanskoj rivijeri.” istakla je direktorka Turističke organizacije opštine Budva, Maja Liješević.

Crnogorski štand posjetili su potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, generalni konzul Crne Gore u Srbiji, Dragan Đurović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore, Damir Davidović i generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu, Ćazim Hodžić.
Predstavljanje turističke ponude Crne Gore u Novom Sadu upotpunjeno je nastupom KUD “Petar II Petrović Njegoš” iz Lovćenca, kao i tradicionalnim delicijama, koje su za ovu priliku pripremile predstavnice Organizacije žena Budve. Hoteli “Splendid” i “Mediteran” obezbijedili su nagrade za turistie iz Srbije, vaučere za smještaj, koji su dodijeljeni tokom gostovanja na Novosadskoj TV i RT Vojvodini.

Sajam turizma “LORIST”, prema procjenama organizatora, okupiće više od 30.000 posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i inostranstva, institucija i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija.