12-09-2017

Prijavite se za Šetnju do blaga i osvojite vrijedne nagrade

Opština Budva će učestvovati u najpopularnijem događaju na svijetu vezanom za održivi transport, pod nazivom „Evropska nedjelja mobilnosti“.

Prijavite se za Šetnju do blaga i osvojite vrijedne nagrade | Radio Televizija Budva

Opština će u saradnji sa UNDP-ijem u petak 22. septembra, sa početkom u 11h organizovati manifestaciju Šetnjom do “blaga”, sa osnovnim ciljem da se na zanimljiv način našim najmlađim sugrađanima, koji inače predstavljaju ciljnu kategoriju, predstave alternativni vidovi moblinosti u našem gradu, te da svi zajedno svojim aktivnostima doprinesemo budućem održivom razvoju Budve, kazala je za Radio Budvu Anisa Murić iz Kabineta predsjednika Opštine Budva.

“Projekat je zamišljen tako da djeca obiđu do pet lokacija u potezu od glavne pošte u Budvi do terase hotela Mogren i da na svakoj od lokacija prikupe “dokaz” tj. “blago” koje donose na cilj. Na svakoj od lokacija nalaze se koordinatori iz Omladinskog kluba Budva, koji im pomažu u prikupljanju “blaga”. Prva tri tima koja dođu na cilj dobijaju vrijedne nagrade. Svaki tim ima maksimalno pet članova, a ukoliko su članovi mlađi od 9 godina, tim mora biti u pratnji odrasle osobe. Svaki tim treba da da sebi ime i na početku trke dobija mapu. Vođe timova dobijaju i majicu”, pojasnila je Murić.

Pravo prijavljivanja imaju sva djeca uzrasta od 6 do 12 godina.

“Djeca se prijavljuju na unaprijed definisanom obrascu. Prijave se podnose e-mailom na pr@budva.me ili lično kontakt telefon 033/403-812 (radnim danom od 8h do 16h). Posljednji rok za prijavu je petak, 15. septembar. Za sve učesnike obezbjeđeno je osvježenje na terasi hotela Mogren”, istakla je Murić.


Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije je 2002. godine pokrenula kampanju „Evropska nedjelja mobilnosti“, koja se svake godine organizuje od 16. do 22 septembra, u više od 2000 gradova širom svijeta. Kampanja pruža savršenu priliku da predstavi održive alternative mobilnosti lokalnim stanovnicima i da objasni izazove sa kojima se suočavaju gradovi, kako bi izazvali promjene u ponašanju i napravili napredak ka stvaranju održive strategije transporta za Evropu.

Ove godine, „Evropska nedjelja mobilnosti“, obilježava se temom “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost”, koristeći poziv za akciju “Sharing gets you further”.

D. Benić