28-02-2021

Prikupljeno oko 56 hiljada EUR za pomoć Hrvatskoj

Crveni krst Crne Gore prikupio je oko 56 hiljada EUR pomoći za stanovnike Hrvatske pogođene zemljotresom, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

Prikupljeno oko 56 hiljada EUR za pomoć Hrvatskoj | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Iz CKCG su naveli da svi zainterosavni još danas pomoć mogu uplatiti na žiro račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, kao i slanjem SMS-a na broj 15888.

Oni su zahvalili svim građanima, privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u humanitarnoj akciji i „još jednom kao društvo pokazali da smo najhumaniji kad je to najpotrebnije“.

„Sva prikupljena sredstva će, nakon što bude izvršena naplata poslatih SMS poruka, biti uplaćena na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa, koji je od početka situacije prisutan na terenu i na razne načine pomaže ugroženom stanovništvu", saopštili su iz CKCG, koji je za ovu namjenu opredijelio tri hiljade EUR.

Iz CKCG su podsjetili da su u prethodnom periodu dva puta Hrvatskoj uputili humanitarnu pomoć, u skladu sa iskazanim potrebama hrvatskog Crvenog križa.

"Podrška je realizovana i na način što je interventni tim za djelovanje u nesrećama CKCG boravio u Petrinji i okolnim mjestima desetak dana, gdje je pomagao ostalim timovima u terenskim aktivnostima", navodi se u saopštenju.