30-11-2020

Pripreme za turističku sezonu: Budva dobija glavni turistički biro

Za tri mjeseca Budva će dobiti novi info punkt vrijedan 56.000 eura. Naime, tolika je vrijednost ugovorenih radova na postavljanju montaŽnog objekta koji će biti glavni turistčki biro u gradu.

Pripreme za turističku sezonu: Budva dobija glavni turistički biro | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

U centru grada počeli su radovi na izgradnji glavnog info punkta Turističke organizacije opštine Budva.

"Radovi na izgradnji turističkog info biroa su počeli.Koa što je ghrađanima već poznato u našem gradu postoje još četiri info punkta sa kojima su građani već upoznati, nalaze se u Pržnu, Petrovcu, kod opštine i u Rafailovićima. Objekti su montažni, a nakon toliko godina bilo je i vrijeme za novi info punkt, koje je bio u planu još i prošle godine. Što se tiče lokacije, nijesmo imali puno izbora, ali eto složićete se da je lokacija idealna, to je sami centar grada, kod starog vrtića. Info punkt će biti savremen i u skaldu sa trendovima kao što su i u drugim svjetskim metropolama", kazala je za dnevno informativnu emisiju Polis, dirketorica TOB-a, Maja Liješević.

Novi moderan objekat imaće više sadržaja nego što smo do sada navikli na takvim mjestima.



"Biće veći od uobičajneih, imaće 30 kvadrata, ovalnog oblika, biće u staklu jer je to i poenta zapravo informativnih tuirističkih biroa, da budu otvoreni i na usluzi, te da svojim izgledom pozivaju posojetioce da uđu i rapsitaju se o ponudi našeg grada", kazala je.

Liješević ističe da će radvi biti završeni prije naredne turističke sezone.

"Izvođač radova je renomirana firma "Bom beton" sa Cetinja, koja je prije ove situacije sa koronavirusom na tenderu, dobila posao, rok izvedbe radova je 90 dana, ali mi se nadamo da će projekat biti realizovan i ranije", kazala je ona.

Novi moderni turistrički biro je samo početak osavremjenjavanja turističke ponude kako turistima tako i stanovnicvima Budve zaključila Liješević.

D.P.