07-08-2018

Prirodni eliksir mladosti: Ananas briše bore

Miris i ukus nisu jedini kvalitet ovog voća. Zbog limunske kiseline ananas možete koristiti za uspješno uklanjanje mrtvih ćelija s kože koje, dokazano je, pospješuju nastanak bora i čine ih uočljivijima.

Prirodni eliksir mladosti: Ananas briše bore | Radio Televizija Budva

Nanesite kolut ili parče ovog voća (prethodno skinite koru) direktno na lice ili pomiješajte jednake količine ananasa i soka od ovog voća, u to umočite vatu i njome prelazite preko dijelova lica gdje su bore najvidljivije.

Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, pa isperite toplom vodom.

Činite to dva puta dnevno, mjesec dana u kontinuitetu.Pored toga naučnici su dokazali njegovu efikasnost u liječenju mnogih oboljenja, čak i onih najtežih.

Australijski naučnici iz Instituta za medicinska istraživanja u Kvinslendu su ustanovili da plod ananasa sadrži moćan antikancerogeni sastojak, koji bi u budućnosti mogao da bude rješenje u liječenju ove opake bolesti.

Narodni ljekari ovo voće preporučuju za upalu pluća, bronhitis, anoreksiju, neke vrste alergija, probleme sa štitinom žljezdom, grebanje u grlu i ateroskleroze. Zbog zavidnih količina celuloze, ananas je odličan i za problem otežanog varenja.

Nažalost, ananas ima mnogo šećera, pa bi dijabetičari trebalo da ga izbegavaju.