29-05-2024

Procedura registracije smještaja maksimalno pojednostavljena, odziv građana odličan

Đorđe Šćepanović, rukovodilac Sektora za turizam Opštine Budva, kazao je da je procedura za dobijanje odobrenja za registraciju smještaja dodatno pojednostavljena, Kampanja "Registruj smještaj, budi odgovoran", urodila je plodom i broj podnijetih zahtjeva u odnosu na rekordnu 2021. godinu je premašen.

Procedura registracije smještaja maksimalno pojednostavljena, odziv građana odličan | Radio Televizija Budva

"Na dan 27. 5. imamo 30 odsto više podnijetih zahtjeva nego prošle godine i 40 u donosu na 2022. dok je 10 odsto više u odnosu na rekordnu 2021.", kazao je Šćepanović.

On napomninje da bi bilo poželjno da sva lica koja se bave ovom djelatnošću dođu u opštinu Budva na šalter Sektora za turizam Opštine Budva 13. i 14. i podnesu zahtjev za registraciju smještaja.

"Za nekih sedam do deset dana izdaje se odobrenje za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u domaćnistvu", napominje on.

Na dan 27. maj podnijeto je 430 zahtjeva za dobijanje odobrenja, a to su odobrenja za upis u centralni turistički registar od čega je odobreno 330 zahtjeva što je 5.000 kategorisanih ležajeva. Šćepanović ističe da je ovo u odnosu na prošlu godinu vidan pomak.

"Mislim da ćemo premašiti famoznu 2021. godinu i odraditi dobar dio posla sa ovom kampanjom", istakao je on.

Odobrenja se ne izdaju isključivo u slučajevima porodičnih sudskih sporova u suprotnim se sugrađanima kako je kazao maksimalno izlazi u susret.

"Ko prvi put aplicira tražimo papir od objekta, građevinsku ili upotrebnu dozvolu, predat zahtjev za legalizaciju, uvjerenje iz katastra za postojanje objekta i stvarno smo maksimalno olakšali sugrađanima da dobiju odobrenja", kazao je Šćepanović.

Opštirnije u videu: