28-06-2018

Prodaju zemljište na Košljunu za 22 miliona

Podgorička kompanija Montene mena investments, palestinskog biznismena Muhameda Rašida, prodaje atraktivni zemljišni kompleks od 50 hiljada kvadrata na brdu Košljun u Budvi za 22 miliona EUR.

Prodaju zemljište na Košljunu za 22 miliona | Radio Televizija Budva

"Urbanizovano građevinsko zemljište površine je 50.214 kvadrata, i cijene 22 miliona EUR. Na zemljištu je predviđena gradnja 38 hiljada kvadrata vila, apartmana i hotela“, piše u oglasu objavljenom na sajtu za prodaju nekretnina.

Riječ je o zemlji koja se praktično graniči sa kompleksom od 20 hiljada kvadrata koji je u vlasništvu firme Global Montenegro predsjednika Mila Đukanovića, a koja se prodaje za 14 miliona EUR, prenose Vijesti.

Rašidova firma se zvanično u januru prošle godine uknjižila kao vlasnik zemlje, iako je kupoprodajni ugovor zaključila prije deceniju sa dotadašnjim vlasnikom Rajkom Medenicom.

Nekadašnji ekonomski savjetnik palestinskog državnika Jasera Arafata 2007. godine, preko svoje firme Peeonir investment, koja je kasnije preimenovana u Monte mena investments, zaključio ugovor o kupovini 80.916 kvadrata u Potkošljunu, naspram Zavale.

Prema ugovoru, zemlju je trebalo da plati 28,3 miliona. Rašid je, međutim, platio je nešto više od 20 miliona, što, kako se navodi u ugovoru o poravnanju, odgovara parceli od 52.916 kvadrata.

Zbog izgradnje četvrte trake preko Zavale, Opština je eksproprisala 2,7 hiljada kvadrata zemlje, zbog čega je bilo potrebno zaključiti novi ugovor, što je dodatno prolongiralo knjiženje Monte Mene investments.

Rašid je Medenici za zemljište od pedetak hiljada kvadrata na brdu Košljun platio 20 miliona EUR.