06-02-2018

Proglašeni najbolji sportisti Budve u 2017. godini

Najbolji sportisti za 2017. godinu proglašeni su sinoć u zvaničnom izboru, koji je održan uživo u emisiji RT Budva "Sport time specijal".

Proglašeni najbolji sportisti Budve u 2017. godini | Radio Televizija Budva

TV Budva je kao tehnički organizator i ove godine prihvatila ovu ulogu, najviše zbog sportista u ovom gradu. Glavni organizatori svečane dodjele, kao i svih ranijih godina, su opština Budva i Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Najbolje su ove godine po prvi put birali treneri, odnosno predstavnici sportskih kolektiva, i to u sastavu: Valentina Tadić, Enis Pupovic, Mirko Božović, Rajko Vuleviž, Dušan Ivanović, Brano Božović, Balsa Nenadić, Vesna Radonić, Danijela Franeta, Marija Đedović, Krsto Armenko, Ranko Vuković, Jovan Ivanović, Dragan Uzelac, Igor Vukotić i Djordje Klać.

Na sastanku povodom izbora koji je održan u četvrtak, članovi žirija nisu imali lak zadatak, jer su u prošloj godini ostvareni odlični rezultati, pogotovo u sportovima u kojima sportisti nastupaju pojedinačno.

TV Budva je i ove godine zadržala pravo da donese odluku o specijalnoj nagradi, koja će posthumno biti dodijeljena porodici nedavno preminulog automobiliste Petra Lučića, koji je za života tri puta nagrađivan kao sportista Budve.

Na listi 10 najboljih sportista (zapravo 12, jer je odlukom stručnog žirija lista proširena za dva imena, zbog postignutih rezultata) našli su se:

Boško Radulović, Ilija Tadić, Tamara Radunović, Petar Liješević, Branko Franeta, Marko Adžić, Balsa Radunović, Dragana Ivanovski, Bojan Merdović, Uroš Vulović, Tomislav Ranković, i Una Sredović.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Jiu Jitsu klub Budva.

Najbolji trener je Nikola Ružić.

Najbolji sportski radnici :Vesna Radonić i Nenad Franeta

Najbolji mladi sportsiti: Marija Kaljević i Filip Pešić

Najbolji sportista u inostranstvu : odbojkaš Milos Nikić

Odlukom većine glasova najbolji sportista Budve je Stefan Vukotic.

RTB čestita svim nagrađenima, i želi im puno uspjeha u godini koja je za sve sportiste u našem gradu lijepo počela.