04-09-2020

Program stručnog osposobljavanja biće realizovan, poslodavci se prijavljuju od 15. septembra

Program stručnog osposobljavanja biće realizovan po deveti put. Zainteresovani poslodavci moći će da se prijavljuju od 15. septembra.


Ilustracija

Iz Ministarstva prosvjete portalu FOS Media je saopšteno da je Program stručnog osposobljavanja planiran u skladu sa zakonom.

"Planiran je Program stručnog osposobljavanja u skladu sa Zakonom. Prijavljivanje poslodavaca će, u skladu sa Zakonom, biti od 15. septembra do 15. oktobra", navodi se u odgovoru resora Damira Šehovića.

U odgovoru MP nije navedeno kada će zainteresovani visokoškolci moći da se prijavljuju, a dosadašnja praksa je bila da to bude odmah po isteku roka za prijavljivanje poslodavaca.

Podsjetimo, ovo je deveta generacija visokoškolaca koja će imati priliku da kroz zaposlenje od devet mjeseci stekne znanja i vještine. Kroz Pogram je prošlo oko 25 hiljada korisnika.

Prema ranijoj analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa Poreskom upravom, oko 50 odsto korisnika poslije završenog Programa stručnog osposobljavanja nastavlja radni angažman kod istog ili drugog poslodavca.


Izvor: FOS Media