19-10-2019

Proizvođači iz Budve na sajmu "Najbolje iz Crne Gore"

Proizvođači iz Budve predstavljaju se uz pomoć lokalne uprave na sajmu "Najbolje iz Crne Gore" u Delti, koji je poče juče, a trajaće još sjutra.

Proizvođači iz Budve na sajmu

Na tradicionalnoj, poljoprivrednoj, manifestaciji “Najbolje iz Crne Gore“ učestvuju proizvođači: vina, maslina i maslinovog ulje, meda, pršuta, voća i povrća, ljekovitog bilja, organskih proizvoda, saopštili su organizatori.

"Sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu i idealna je prilika da u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji proizvoda. Ove godine na sajmu će organizovano učestvovati proizvođači iz sljedećih opština: Bijelo Polje, Berane, Šavnik, Danilovgrad, Kotor, Budva, Bar, Mojkovac, Cetinje, GO Golubovci, Ulcinj, Podgorica", navode u saopštenju.

Cilj sajma je, kako dodaju, da utiču na svijest potrošača da kupuju što više domaće proizvode, a ovaj sajam je jedinstvena prilika da proizvode kupe direktno od proizvođača.

Tokom trodnevne manifestacije posjetioci će moći da probaju domaće proizvode, te da u neposrednom kontaktu saznaju i neke, možda zaboravljene, stare recepte.

"Prethodnih godina posjetioci su imali priliku da probaju neobične proizvode: slatko od lubenice, sir od dunja, domaću steviju, domaću čokoladu iz Kotora kao i brojne druge neobične delicije. Koliko je projekat ”Najbolje iz Crne Gore” uspješna priča najbolje govori podatak da manifestaciju posjeti oko 20.000 posjetilaca", zaključuje se u saopštenju.