18-05-2015

Projekti, tenderi i investicije

Na konferenciji za novinare koju je organizovao Sekretarijat za investicije opštine Budva, sekretar Ivan Dajković govorio je o investicijama koje će se realizovati do kraja tekuće godine, za koje su obezbjedjena sredstva i o pokrenutim tenderskim postupcima i raspisanim tenderima.

Projekti, tenderi i investicije | Radio Televizija Budva

Dajković je na konferenciji za novinare informisao javnost o brojnim aktivnostima koje je Sekretarijat za investicije realizovao u ovoj godini, naveo investicione projekte čija je izgradnja u toku i najavio projekte koji će biti realizovani do kraja 2015. godine u Budvi.

Kako je naveo Dajković, u ovoj godini uspješno je završena investicija polaganja elektro-energetskog visokonaponskog kabla i povezivanja trafoa od budvanskih naselja Rozino do naselja Gospoština, a sve u cilju što kvalitetnijeg napajanja električnom energijom svih postojećih i budućih objekata koji su u zahvatu pomenutih lokacija.Vrijednost ove značajne investicije koja je realizovana početkom ove godine iznosila je 330.000,00 eura.

Radovi na na popločavanju šetališta u Petrovcu se trenutno privode kraju, a očekivanja su da će izvodjač radova najkasnije do 10. juna 2015. godine završiti sve nepohodne radove i da će Petrovčani kao i mnogi turisti ovog ljeta uživati u jednom novom i zaista lijepom ambijentu.

U završnoj fazi, kako je naveo Dajković su i radovi na rekonstrukciji Gradjanskog biroa u zgradi Opštine Budva čije se stavljenje u funkciju očekuje uskoro.

Ovih dana okončani su radovi na izgradnji ulice pored zgrade “Akademija znanja“ u naselju Rozno. Vrijednost ove investicije iznosila je 160.000 eura, a radovi su završeni u roku. Ulica će početkom naredne sedmice biti zvanično puštena u funkciju.

Privode se kraju i radovi na dvije nove saobraćajnice u Bečićima, takozvana mini zaobilaznica oko Bečića ispod hotela „Queen of Montenegro“ i ulica do bečićkog naselja u neposrednoj blizini zaobilaznice. U okviru radova na pomenutim saobraćajnicama izvedena je kompletna prateća elektro-vodovodna i kanalizaciona infrastruktura. Ove dvije saobracajnice biće zvanično puštene u funciju tokom naredne sedmice, najavio je Dajković.

Ovih dana pristupljeno je rekonstrukciji raskrsnice kod glavne gradske pošte, sa namjerom da se u saobraćajnom, ali i u vizuelnom smislu na kvalitetan način sanira jedna od značajnih saobraćajnih tačaka u samom centru grada. Vrijednost investicije iznosi 30.000.00 eura, i svi neophodni radovi biće završeni do predstojećeg vikenda.

Sekretarijat za investicije, kako je naveo Dajković realizovao je nekoliko projekta kroz saradnju sa Mjesnim zajednicama u Budvi.
U saradnji sa Mjesnom zajednicom Bečići završeni su radovi na izgradnji i rekonstrukciji puta u selu Mažići u vrijednosti od 60.000,00 eura i u potpunosti realizovano pitanje vodovodne infrastrukture u Vitodolskoj ulici u Rafailovićima.

Kroz saradnju sa Mjesnom zajednicom Reževići okončani su radovi na rekonstrukciji postojećeg puta u rijeci Reževića u vrijednosti od 70.000,00 eura.

U Mjesnoj Zajednici Buljarica završeni su radovi na kompletno novoj sekundarnoj kanalizacionoj mreži. Radove je po ugovoru izvodila kompanija WTE koja upravlja postrojenjem za tretman otpadnih voda u Budvi. Takodje, u Buljarici su u toku radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju nekoliko lokalnih ulica i očekivanja su kako je naveo Dajković da će pomenuti radovi biti u cjelosti okončani početkom naredne sedmice.

Kada su u pitanju investicije koje Sekretarijat planira da realizuje do kraja tekuće godine Dajković je najavio nekoliko najznačajnijih.

Jedan od takavih je izgradnja Kružnog toka na bulevaru u Bečicima kod skretanja za hotel „Queen of Montenegro“. Tenderski postupak je okončan, a ugovor sa izvodjačem radova potpisan. Planirani početak radova je odmah nakon završetka turističke sezone. Vrijednost radova po Ugovoru je 200.000,00 eura, a rok zavrsetka 60 dana.

Najavljena je izgradnja i rekonstrukcija ulice u naselju Podličak. A prema navodima Dajkovića sa predviđenim radovima počeće se odmah nakon završetka turističke sezone. Vrijednost radova iznosi 150.000 eura, a rok zavrseta je 90 dana a planirana je i rekonstrukcija ulice u gornjem dijelu ovog naselja.
Jedna od značajnih investicija sa čijim će se radovima započeti u septembru jeste izgradnja bulevara kojim se spajaju Budva i Bečići, uz izgradnju velikog kružnog toka na mjestu postojeće raskrsnice prema Cetinju. Ovu investiciju Opština Budva realizuje u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj. Opština učestvuje sa obavezom rješavanja imovinskih odnosa na trasi budućeg bulevara i sa radovima na izmještanju dijela postojecih instalacija. Od strane Direkcije za Saobracaj saopšteno je da je tenderski postupak okončan i da je potpisan Ugovor sa izvodjačem radova.Vrijednost radova po Ugovoru iznosi 3.6 miliona eura, a očekivanja su se da radovi budu okončani sredinom 2016. godine.

Kada je riječ o najznačajnijoj i najvećoj investiciji trenutno u Budvi, Sistemu za tretman otpadnih voda, Dajković je istakao da su u toku aktivnosti koje se odnose na Drugu fazu ove investicije za područje Buljarice, Petrovca, Reževica i Svetog Stefana.

U toku ove godine Sekretarijat za investicije u Opštini Budva je pokrenuo nekoliko tenderskih postupaka, i to tender za opremanje Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, Izgradnju saobraćajnice Žuta greda-Seoca-Topliš, medjunarodni tender za nabavku i ugradnju LED rasvjete u ulici Mainski put kroz IPA projekat u saradnji sa više Opština. Dajković je najavio i nekoliko tenderskih postupaka koji su u pripremi, kao što je izgradnja kružnog toka u Petrovcu i rjesevanje atmosferskih voda na toj lokaciji, regulacija potoka Nerin u Petrovcu, obnavljanje tenderskog postupka za izgradnju kružnog toka na zaobilaznici u Budvi i izgradnja javne rasvjete od tunela Žuta greda do skretanja za plažu Jaz.

Opširnije u prilogu: