12-12-2015

Promocija časopisa za mlade “Krug mladih“ danas u Akademiji znanja

Promocija prvog broja časopisa za mlade "Krug Mladih” biće održana danas na drugom spratu Akademije znanja, u amfiteataru C8, sa početkom u 17 časova.

Promocija časopisa za mlade “Krug mladih“ danas u Akademiji znanja | Radio Televizija Budva

Podstaknuti idejom osnivanja lokalnog štampanog medija, pokrenuta je novinarska radionica "Sedma sila mladih" u okviru koje su protekla dva mjeseca napisani prvi dječji novinarski tekstovi u formi: izvještaja, intervjua, reportaže, kolumne i putopisa, sa ciljem da se formira centar okupljanja omladine koja se kroz edukaciju u novinarstvu, uključuje u društvene i kulturne događaje i informiše o njima, kazala je osnivač ove radionice, novinarka Zorica Radenović.

“U okviru projekta “Krug mladih” realizuje se ideja o nastanku prvog časopisa za mlade, koji će stvoriti uslove da se odmalena afirmiše dječje stvaralaštvo i kritičko mišljenje, te da to bude i njihovo težište okupljanja”-istakla je Radenović.

Promociju časopisa “Krug mladih” organizuju novinarska radionica NVO "Sedma sila mladih" u saradnji sa JU "Narodna biblioteka Budve" koja je ujedno najstarija institucija Kulture u Budvi osnovana 1864. godine.

Povodom promocije časopisa, danas je u studiju Radio Budve sa Zoricom razgovarala Danijela Benić.

Opširnije u prilogu: