10-12-2015

Promocija časopisa za mlade Krug Mladih

U subotu, 12. decembra, u 17 h, na drugom spratu "Akademije znanja", amfiteatar C8,  biće održana promocija prvog broja časopisa za mlade "Krug Mladih".

Promocija časopisa za mlade Krug Mladih | Radio Televizija Budva

"Podstaknuti idejom osnivanja lokalnog štampanog medija, pokrenuli smo novinarsku radionicu "Sedma sila mladih" u okviru koje su protekla dva mjeseca napisani prvi dječji novinarski tekstovi u formi: izvještaja, intervjua, reportaže, kolumne i putopisa. Cilj nam je da budemo centar okupljanja omladine koja se kroz edukaciju u novinarstvu, uključuje u društvene i kulturne događaje i informiše o njima.

U okviru projekta “Krug mladih” realizujemo ideju o nastanku prvog časopisa za mlade, koji će stvoriti uslove da se odmalena afirmiše dječje stvaralaštvo i kritičko mišljenje, te da to bude i njihovo težište okuplanja.

Promociju časopisa “Krug mladih” organizuju novinarska radionica NVO "Sedma sila mladih" u saradnji sa JU "Narodna biblioteka Budve" koja je ujedno najstarija institucija Kulture u Budvi osnovana 1864. godine", navodi se u saopštenju.