26-11-2021

Promocija knjige Dušice Mrđenović u ponedjeljak

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u ponedjeljak, 29. novembra sa početkom u 19h u holu Akademije znanja biće predstavljena knjiga poezije "Kraj jednog dramskog čina", Dušice Mrđenović, srpske pjesnikinje koja je već svojim prvim stihovima uvrštena među deset najboljih mladih pjesnika iz regiona na međunarodnom festivalu u Vrbasu, 2013. godine.


U periodu od samo dvije godine, pjesnikinja je privukla pažnju javnosti, prvom knjigom ,,Samo u nama“, objavljenoj u izdavačkoj kući Gramatik, i za tu priliku specijalnom pohvalom legendarnog Pera Zupca.

Na promociji će pored autorke govoriti književnica Katarina Sarić, a moderatorka večeri biće Stanka Stanojević. Dušica Mrđenović (1990) osim što stvara poeziju, ona ju prevodi i sa ruskog jezika, tako da je već 2016. u istoj izdavačkoj kući (Gramatik, Beograd) objavljena dvojezična zbirka „Dve duše“, poznate pjesnikinje Elene Buevič iz Ukrajine. Odnedavno je urednica portala za umjetnost i kulturu „Nigdine“ gdje se uspješno ostvarila i kao novinarka.

Pjesme iz poetske knjige „Kraj jednog dramskog čina“ višestruko su nagrađivane i prevedene na nekoliko svjetskih jezika.