28-06-2019

Promocija serije „Na veslu priča - Budva“

Novih osam epizoda TV serije „Na veslu priča“ snimljenih u Budvi biće promovisane u Modernoj galeriji Budva u subotu 29. juna u 20 časova

Promocija serije „Na veslu priča - Budva“ | Radio Televizija Budva

Matica Boke i Udruženja „Šta hoćeš“ iz Beograda donose nam novih osam epizoda TV serije „Na veslu priča“ snimljenih u Budvi, a koje će uskoro biti emitovane na Radio-televiziji Srbije. Poznati budvanski pripovjedači veslajući na barkama pričaju svoje originalne priče o prirodi i na taj način postaju dio velike regionalne kinematografske antologije moderne književnosti. Ali u susretu i skladu sa najljepšim odabranim lokacijama Budvanske rivijere priče dobijaju posebnu izvornost koja je zapravo svežina ovoga originalnog formata.

U Budvi, dr Miroslav Luketić u priči „Miro i sabaljarka“ donosi svijet i mentalitet ribolovaca, profesorka Božena Jelušić u „Tajnom ulovu mašte“ živo razmatra tradiciju kulture kroz kužinu, novinar i publicista Ranko Pavićević iskustveno i konsternirano poredi Budvu sad i nekad u priči „Prst u moru“, kustoskinja mr Lucija Đurašković objašnjava legendom o „Santa Marija In Punta“ kult Bogorodice, stari žurnalistički vuk Savo Gregović u „Igranci duha“ slikovito i poetski pripovijeda o novinarstvu i boemštini, pesnikinja i glumica Radmila Knežević traži „Ravnotežu mora“, a dr Predrag Zenović nastavlja „Predanje“ o Svetom Stefanu. U zajedničkoj epizodi pod naslovom „Vatra od Don Kihota“ svi autori iz Budve u paralelnom intervjuu razmatraju aktuelnosti stvaralaštva, ekologije i mentaliteta.

Na promociji serije u Modernoj galeriji u Budvi u subotu 29. juna 2019. u 20 časova govoriće autori serije, a biće emitovana i polusatna zajednička epizoda. Ulaz je slobodan.

Nove epizode „Na veslu priča“ iz Budve biće emitovane od 1. jula 2019. na satelitskom programu RTS Svet, a od 22. jula na nacionalnom kanalu kulture RTS 3.

Autor koncepta i reditelj serije Rastko Šejić raduje se promociji: „Divno je direktno komunicirati sa publikom, osetiti kako delo inicirano u Boki Kotorskoj u koje smo uložili godinu dana rada, razmišljanja i kreativnosti funkcioniše sa ljudima iz Budve koji u tom duhu i mentalitetu odrastaju. Mislim da se razumemo i siguran da imamo na šta da budemo ponosni svi zajedno. Zahvaljujući ovom radu lično sam promenio odnos prema gradu i obali, upoznajući ono što se nalazi ispod ili iza glomaznog urbanističkog nedela. Verujem da se ta lepota spoja duha i prirode vidi u svakoj epizodi.“

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komnenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: BD - Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.