11-06-2018

Pronađene 653 tablete ekstazija u naselju Lazi

Budvanska policija pronašla je i oduzela 653 tablete ekstazija, dok su službenici Odsjeka za borbu protiv droge uhapsili M.P. (25) iz Užica, koji je osumnjičen da je drogu nabavio i držao radi dalje prodaje.

Pronađene 653 tablete ekstazija u naselju Lazi | Radio Televizija Budva

Iz Uprave policije je saopšteno da je policija u naselju Lazi u Budvi kontrolisala dvije osobe, M.S. iz Užica i R.Č. iz Vrbasa, državljane Srbije.

„Pregledom stana, koji su policijski službenici izvršili nakon pregleda osoba, a koji su one koristile, pronađena je i oduzeta kesa sa 653 tablete MDMA (ekstazi)“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su o pronalasku droge obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su identifikovali još dvije osobe koje su koristile stan, M.P. iz Užica i N.K. iz Pljevalja, kao i to da tablete ekstrazija pripadaju M.P.

„O događaju je upoznat nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, budući da se sumnja da je M.P. prokrijumčario ekstazi iz Srbije, te je za krivično djelo (KD) izvršeno u ovom slučaju nadležno navedeno tužilaštvo“, kazali su iz policije.

Dodaje se da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.P. na teritoriji Srbije nabavio i u Crnu Goru radi dalje prodaje prokrijumčario tablete ekstazija pronađene u stanu koji je koristio u Budvi.

„M.P. je uhapšen, dok su od M.S, R.Č. i N.K. uzete izjave. Osumnjičeni M.P. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će pronađena opojna droga biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.