19-02-2018

Pronađeno šest eksplozivih naprava namijenjenih nezakonitom izlovu ribe

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra "Jug" su pronašli i oduzeli eksplozivne naprave koje su, kako se sumnja, bile namijenjene nezakonitom izlovu ribe i 15 kilograma ribe.

Pronađeno šest eksplozivih naprava namijenjenih nezakonitom izlovu ribe | Radio Televizija Budva

Riba je pronađena kod dva lica dok je eksploziv pronađen u vozilu koje su koristili kao i neposrednoj blizini lica mjesta.

Naime, službenici RCGP "Jug" su u subotu, oko 14:00 časova, postupajući po operativinim podacima obilazili teren i u mjestu Luštica, u uvali zvanoj Mačka, i primjetili Ž.B. (53) i J.B. (53), oba iz Tivta, koji su sa sobom u platnenoj vreći imali oko 15 kg ribe.

Daljim radom na terenu u neposrednoj blizini lica mjesta pronađen je ruksak sa dvije ekplozivne naprave (dinamit). Takođe, pregledom vozila marke "Opel Corsa", kotorskih registarskih oznaka, u gepeku su pronađene četiri eksplozivne naprave – dinamit.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se lica predaju službenicima kriminalističke policije na dalju obradu, što je i urađeno. Eksploziv i riba su oduzeti.

Slijede dalje policijske mjere i radnje.