06-11-2020

Protest ugostitelja: Nismo nepirjatelji društva, mjere NKT da donosi u dogovoru s nama

Ugostitelji iz više gradova protestovali su na Trgu nezavisnosti u Podgorici zbog zatvaranja lokala - mjere koju je za nekoliko gradova donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo.


Foto: Antena M

Protest su počeli aplauzom za medicinske radnike.

"Ovdje smo da se zahvalimo svim radnicima koji debelo rade da suzbiju covid i da im kažemo da u nama imaju velike saveznike a ne ljude koji im daju pune ruke posla. Poštujemo sve mjere i ponajmanje mi posla zadajemo našim radnicima. Napravio bih razliku između ovog skupa i svih ostalih. Na ovom skupu svi držimo distancu bez kontakta smo i svi držimo maske", poručio je Nikola Buzdovan predstavnik udruženja ugostitelja.

Kažu kako smatraju da su ugostitelji sastavni dio i ekonomskog i zdravstvenog sistema i da je neprihvatljivo da budu izopšteni.

"Zatvaranje ugostiteljstva je Sizifov posao. Imali smo zatvorenu Budvu, i svi su išli u Tivat. Budva propala Tivat inficiran. Ovdje smo da poštujemo svaku racionalnu mjeru koja će imati efekat jer nema zdravstva bez ekonomije.
Donijećemo odluku šta ćemo raditi nakon sjednice NKT-a. Nakon njihove odluke sastaćemo se i vidjećemo šta ćemo. Očekujemo razumijevanje. Vjerujem da ćemo donijeti ispravnu odluku kako za privredu tako za zdravtsvo", poručuju oni.

Navode kako nijesu neprijatelji društva, države i NKT-a, ali smatraju da odluke koje se donose bi trebalo da budu donijete u dogovoru sa njima", poručuju ugostitelji, prenosi Antena M.

Iznijeli su i zahtjeve:


Foto: FOS Media

IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, a ta mjera trajaće najmanje 14 dana.

"Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", navodi se u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.


Izvor: FOS Media