26-05-2020

Prvi u Evropi uspjeli da iskorijenimo virus

Ministar zdravlja Kenena Hrapović saopšteio je da smo posljednja evropska zemlja koja je registrovala "prvi slučaj" Kovid-19 i prva koja je uspjela da iskorijeni virus. On se zahvalio svim zdravstvenim radnicima i građanima Crne Gore, ističući da je ovo zajednički uspjeh.

Prvi u Evropi uspjeli da iskorijenimo virus | Radio Televizija Budva

Hrapović poručio da je pobjeda nad epidemijom koju je izazvao Kovid -19, zajednički uspjeh zdravstvenih radnika i građana Hrapović poručio da je pobjeda nad epidemijom koju je izazvao Kovid -19, zajednički uspjeh zdravstvenih radnika i građana

"U danima pred nama, odgovorno ponašanje i zajednička briga o zdravlju, naš su adut da i dalje budemo ponosni nosioci titule corona free države koja je pokazala da zna kako da se suoči i izbori sa opasnim neprijateljem, koji je pokorio cijelu planetu. Zdravstveni sistem ostaje snažno posvećen svom primarnom cilju očuvanja zdravlja i života građana", poručio je Hrapović.

Ministar je naglasio da će sve aktivnosti Ministarstva i zdravstvenog sistema i u narednom periodu biti fokusirane na praćenje, razvoj i pripremljenost na odgovor u skladu sa epidemiološkim pokazateljima.