24-11-2020

Putnicima dozvoljeno kretanje nakon 19 sati sa avio kartom

Putnicima čije je vrijeme polijetanja ili slijetanja nakon 19 sati dozvoljeno je kretanje do aerodroma, odnosno povratak do mjesta stanovanja, saopšteno je iz Montenegro Airlines-a (MA).

Putnicima dozvoljeno kretanje nakon 19 sati sa avio kartom | Radio Televizija Budva

Iz MA su kazali da je uslov da putnici nadležnim službama pokažu svoju avio ili bording kartu.

Putnici su, kako su naveli, u obavezi da se direktno upute na svoje odredište i poštuju važeće mjere.

“Usljed mjera koje će se primjenjivati od srijede, MA napominje da je putnicima, čije je vrijeme polijetanja ili slijetanja nakon 19 sati, dozvoljeno kretanje do aerodroma polijetanja, odnosno povratak do mjesta stanovanja”, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je radno vrijeme poslovnica MA u Podgorici i Budvi radnim danima od osam do 16 sati.

“Radno vrijeme Call centra (19804) je od ponedjeljka do petka od osam do 20 sati, a subotom od osam do 14 sati. Šalteri na aerodromima u Podgorici i Tivtu su otvoreni dva sata prije letova”, dodaje se u saopštenju.

Iz MA su rekli da primjenjuju sve preporuke i procedure nadležnih tijela.

“Nedavno smo dobili međunarodnu oznaku za sigurna putovanja "Safe travels" od Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a iza koje stoji Svjetski savjet za turizam i putovanja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja uvrstila MA na spisak evropskih kompanija koje su pristupile programu Aviation industry charter for COVID-19.

“Navedeno potvrđuje da se MA pridržava zdravstveno-bezbjednosnih mjera na najvišem nivou”, zaključuje se u saopštenju.