29-09-2020

PVK Budva za djecu Budve, od talenata do prvotimaca

Vaterpolo i plivački klub Budva je ove sezone u okviru Jadranske lige napravio veliki uspjeh. Zauzeli su šesto mjesto od deset ekipa što je veliki uspjeh za ovaj klub, a koji je ostavren sa 85 posto igrča iz njihove škole, kazao je za naš portal sportski direktor PVK Budva, Nenad Franeta.

PVK Budva za djecu Budve, od talenata do prvotimaca | Radio Televizija Budva

"Ove godine za sezonu 2020/2021 došlo se do rješenja da se ne igra regionalna liga zbog pandemije koronavirusa, koja je zahvatila čitav svijet, ali mi smo se okrenuli našem državnom prvenstvu i nastavili tradiciju koju smo imali do sada, a to je da 90 posto naših igrača budu djeca iz naše škole. Odnosno djeca iz Budve", kazao je Franeta.

On je istakao da je to projekat za koji se klub opredijelio već duži niz godina.

"Msilim da će tako sva budvanska djeca dobitii šansu da jendog dana budu prvotimci", kazao je, dodajući da je zadovoljan rezultatima koje je klub postigao ove sezone.

"Što se tiče mlađih katergorija zadovljni smo ovom sezonom gdje smo imali Kup i Prevenstvo za mlađe kategorije, gdje je u prvenstvu osvojeno treće mjesto za 2007. godište, drugo zaa 2008. dok su djeca 2009. godište bila šampioni i prvenstva i kupa", kazao je.

On ističe da su to su generacije na koje treba staviti akcenat u radu i privući što veći broj članova kako bi se u gradu osnovala i škola plivanja.

"Vrijeme je da se i plivanje u Budvi vrati na mjesto koje zaslužuje", zaključio je Franeta.

D.P.