19-04-2019

Rađenović Adriatic properties-u: Nije mi bila namjera da sa vama polemišem, jer ste samo kolateralna šteta koruptivnog sistema vladajuće partije

Na odgovor menadžmenta “Adriatic Properties-a”, odgovorio je Blažo Rađenović, član budvanskog odbora URA poručivši da nije imao namjeru da sa njima polemiše na temu utaje poreza i izbjegavanja plaćanja poreza na dobit uz pomoć fingiranih finansijskih bilansa, odnosno završnih računa u proteklih 12 godina rada njihove firme, već sa onima koji su za to najodgovorniji, aludirajući na vladajuću partiju.

Rađenović Adriatic properties-u: Nije mi bila namjera da sa vama polemišem, jer ste samo kolateralna šteta koruptivnog sistema vladajuće partije | Radio Televizija Budva

“Ne samo za ovaj dragulj Crne Gore već i za živote svih nas u Crnoj Gori u protekle tri decenije. Ako ne meni, odgovor će svakako stići kada se bude odgovaralo pred institucijama kad konačno budu nezavisne i slobodne”, kaže Rađenović

Poručuje da je menadžment firme “Adriatic properties”, samo kolateralna šteta koja će se prepoznati onog trenutka kada ozbiljni i odgovorni tužilac formira ovaj predmet, jer kako kaže “od sadašnjeg VDT-a ne možemo očekivati ništa drugo osim da nam u sljedećoj izjavi pokaže neku od novih tehnika sađenja luka”.

“Potpuno sam ubijeđen da ste profesionalci i da znate da obavljate svoj posao, pa sam utoliko više začuđen kako sebi niste postavili pitanje kako svakog mjeseca primate plate od preko 3.000 eura (mislim na sam vrh menadžmenta firme “Adriatic properties” i na stvarne iznose vaših ugovora, a ne na one koje ste na žalost prihvatili da budu prijavljeni, a koji su daleko manji od onih koje stvarno primate). To sve dok je u vašem okruženju i u državi Crnoj Gori prosječna plata 513 eura, a minimalna zarada 193 eura. Smatrate li da je to opravdano i da je taj novac koji se vama isplaćuje regularan ili možda prljav, imajući u vidu gubitke preduzeća od preko pet miliona svake godine?”, pita Rađenović.

“Upitate li se da li bi se sa svakim preduzećem u Crnoj Gori koje bilježi takve gubitke tako postupilo i izdvajalo za plate tokom čitave godine, iako vi radite samo sedam mjeseci? Nemojte se oslanjati da će vas, kada dođe vrijeme da se odgovara za potpisane fingirane bilanse i raznorazne utaje poreza, zaštititi prva sestra prve familije i diktatora, koju je sumnjivi investitor sa sumnjivim novcem angažovao kao pravnog zastupnika firme ‘Adriatic properties’”, dodaje Rađenović.

Smatra da je jedino što je istina u odgovoru “Adriatic properties-a” to da se iskreno nadaju građevinskoj intervenciji u prostoru Miločerskog parka, odnosno završnom činu galopirajućeg kancera gradnje stanova za prodaju, kako bi se sve investicije i fingirani višemilionski gubitak pokrili.

“Vjerujem da vam je obećano da će, ukoliko to prođe, vaše premije biti višetsruko uvećane kao u slučaju kada ste uspjeli da sagradite divlji objekat od preko 2.000 kvadrata na “pejni od mora”, odnosno na mjestu gdje su nekada bili jedini teniski tereni i uopšte tereni na Svetom Stefanu na kojima su naša djeca i turisti imali prilike da se bave sportom, a da vizure Svetog Stefana ostanu netaknute i neuporedive. Vjerujem da biste nakon te gradnje poslovali sa dobitkom, ali ću razočarati i vas i vašeg gazdu i sumnjivog investitora, jer od tog posla nema ništa”, navodi Rađenović u odgovoru.

On napominje da se višespratnice i građevniski objekti za tržište u bilo kojem takvom obliku neće graditi na Miločeru, osim porušenog hotela u istim gabaritima, dok je god postojeće vlasti u Budvi, a uskoro iste na državnom nivou.

“Dok je nas koji egzistiramo na ovom prostoru na kojem su i grobovi naših predaka, koji nas obavezuju da istrajemo. Vama savjetujem da prenesete ove poruke gazdi uz poziv da razmisle o svojoj odgovornosti u ovom sumnjivom poslu, a mi ćemo dalje nastaviti da iznosimo činjenice i da ukazujemo zarobljenim institucijama na sve one koji nanose štete građanima i državi. Nastavićemo da oslobađamo državu od karcinoma korupcije, privrednog i drugog kriminala, kao i od organizovanih kriminalnih grupa, na svakom pedlju ove zemlje. Kao što smo plaže na Svetom Stefanu, Miločeru i Pržnu oslobodili od vas koji ste ih uzurpirali”, zaključuje Rađenović u saopštenju.