18-10-2019

Rađenović: Građanima će u ponedjeljak biti jasno ko je njihov istinski predstavnik u SO Budva

Iz Opštinskog odbora GP URA, pozivaju sve konstituente vlasti kao i opozicije u Budvi koja ne pripada OKG-u i raznim sumnjivim građevinskim lobijima, da u ponedjeljak pri glasanju za ukidanje DUP-ova Petrovac Centar i Bečići pokažu opšti konsenzus kada je u pitanju očuvanje dugoročnih interesa grada i građana, a posebno očuvanje preostalih resursa.

Rađenović: Građanima će u ponedjeljak biti jasno ko je njihov istinski predstavnik u SO Budva | Radio Televizija Budva

Prema riječima, potpredsjednika budvanskog odbora URA Blaža Rađenovića, ove planove koje je struka oglasila kao svojevrsni urbicid, radio je po nalogu OKG i kroz niz koruptivnih radnji arhitekta Ralević, protiv koga su podnijeli i krivičnu prijavu SDT-u.

"Podsjećamo da su posljednji izbori sadašnje koalicije na vlasti dobijeni upravo na krilima obećanja da će se sporni planovi ukinuti i promijeniti u najboljem interesu turističke privrede i građana. Vjerujemo u principijelnost svih opštinskih odbora, kao i na nepromjenljivost stavova centrala partija koje su u brojnim navratima kritikovali pomenute DUPove i govorile o kriminalu i korupciji koji su ih „crtali“. Pozivamo posebno predstavnike opozicije iz redova DPS-a da se sjete momenta kada je grad mogao biti spasen nakon sinhornizovanih akcija i peticija građana u Budvi i Petrovcu. Tada su lažnim obećanjima od odbornika iz Petrovca iznuđena komrpomisna rješenja, a jedan amandman je zadao završni udarac ukupnom angažmanu građana", istakao je Rađenović, podsjećajući da je među onima koji su vodili tadašnje akcije građana bila i predsjednica njihovog odbora Božena Jelušić, što je predstavljalo kontinuirani nastavak njenog ranijeg djelovanja u NVO „Za bolji grad“.

"Nakon glasanja u ponedjeljak građanima će svakako biti jasno ko je njihov istinski predstavnik u SO, ko ih nije iznevjerio i ko je ostao pri obećanjima, nakon čega pred njih može izaći sa čistim obrazom i na narednim izborima", poručio je Rađenović.