01-02-2018

Rađenović: Nema govora o raskidu koalicije u Budvi, posrijedi je politička korupcija

Nekadašnji šef budvanskog odbora Liberalne partije Blažo Rađenović kazao je da je odluka Predsjedništva Liberalne partije da raskine koaliciju u Budvi politička korupcija i da će tražiti od nadležnih da to ispita.

Rađenović:  Nema govora o raskidu koalicije u Budvi, posrijedi je politička korupcija | Radio Televizija Budva

"Pokušavajući da DPS-ovskim ili udbinim metodom manipulišu javnosti već prepoznatljivi gosti na listi DPS (LP) donijeli su odluku da raskidaju koaliciju u Budvi, da nije žalosno bilo bi smiješno. Prvo što ćemo tražiti od ljudi koji se ne potpisuju na kraju saopstenja, već saopštenje daju kao krajnju odluku predsjednišva sa slikom na kojoj je 80 odsto nas koji smo nekad pripadali ovoj partiji i istupili iz LP-a zbog principijalnih i krajnje prirodnih stavova. Barem im je gospodar mogao pozajmiti opet iste one ljude sa kongresa LP-a u oktobru koje im je tada poslao da preglasaju Liberale i glasaju za njihov kadar", poručuje Rađenović.

Rađenović tvrdi da su, kako bi javnosti predočili činjenice, oni kao iskonski i istinski liberali koji pripadaju izvornom aršinu liberala u Crnoj Gori, sklopili su predizbornu koaliciju sa URA i SDP-om i nastupili na lokalnim izborima u Budvi u oktobru 2016. te na taj način dali svoj doprinos da smijenimo režimsku kriminalnu podfilijalu DPS u Budvi.

Prema njegovim riječima, na osnovu njihove opozicione politike u Budvi, opozicione isključivo režimu, korupciji i kriminalu povratili smo povjerenje građana i svakim danom je to sve više.

"Naše dojučerašnje kolege iz DPS ili LP kako hoćete umjesto da budu ponosne na ime i prezime Liberalne Partije u Budvi koja je sačuvala svoj identitet oni raskidaju koaliciju koja im je omogućila sredstva koja iz budžeta svaki mjesec primaju od građana Budve, ali su oni pokorni gospodaru i kako je to slučaj na državnom nivou oni su zadovoljni sa mrvicama koje primaju direktno sa računa DPS koji im je politički otac i finansijer uplaćuje po potrebi za odluke i zakone za koje mu je potreban taj glas u Skupštini, a na uštrb svih građanki i građana Crne Gore. Liberali Budve od kojih su neki tu od početka osnivanja LSCG poput Dimitrija Mita Pejovića osnovaće uskoro novi politički subjekt sa već propoznatljivom politikom sa liberalima Cetinja, Kotora, Danilovgrada, Bara, Herceg Novog, Tivta, Podgorice i našom koleginicom i odbornicom u nikšićkom parlamentu i mnogim drugim gradovima širom Crne Gore. Što se tiče koalicije u Budvi ne morate se dodvoravati vašem šefu i na taj način zna on da vi nemate kud jer svako od vas bjezi kao da ste zaraženi boginjama, mada i jeste, ali u političkom smislu. To su DPS boginje koje nikako da prebolite", zaključio je Rađenović.