27-04-2022

Rađenović novi predsjednik budvanske URE, Abazović poručio: Vratićemo investicije, Crna Gora mora da se otvara prema cijelom svijetu

„Stvari u Budvi moraju da se mijenjaju i Vlada Crne Gore biće tome privržena. Moramo da vratimo velike investicije, ne možemo da dozvolimo da ruina poput hotela „As“ tu stoji godinama. Obaveza novog ministra ekonomije je da radi na tome“, poručio je lider URE dr Dritan Abazović na III izbornoj konvenciji ove partije u Budvi.

Rađenović novi predsjednik budvanske URE, Abazović poručio: Vratićemo investicije, Crna Gora mora da se otvara prema cijelom svijetu | Radio Televizija Budva

Foto: URA

Na toj konvenciji za novog predsjednika budvanske URE u narednom mandatu izabran je Blažo Rađenović, magistar ekonomskih nauka.

Za potpredsjednike budvanske URE izabrani su Milijana Vukotić-Jelušić, magistarka za ljudske resurse i dplomirana politikološkinje, Berislav Fabris, dipl.pravnik i Vladimir Đurić, dipl. menadžer.

„Mi smo 2016. uspjeli da dobijemo novu vlast u ovom gradu i to zahvaljujući URI i tada je postojala širina i otvorenost URE. I sada preuzimamo odgovornost da vodimo avangardnu politiku. Jedini model na kojem se ova zemlja može mijenjati je onaj koji zagovara URA. Na ovim principima vidimo budućnost Crne Gore koja ima šta da ponudi“, poručio je Abazović.

On je kazao da svaki ministar u novoj Vladi mora da radi pošteno i da ko želi da radi fer biznis više je nego dobrodošao sa investicijama u Crnu Goru.

„Trebamo da izlazimo iz čeljusti nacionalizma i teorija zavjere. Nema potrebe da vidimo u svemu neprijatelja, moramo da se otvaramo, Budva u tome igra veliku ulogu. Kao prvo moramo da otvorimo Sv. Stefan i učinimo ga pristupačnim turistima za ovu sezonu, to je izazov. Želim da se Luka Budva vrati građanima. Ne želimo da tjeramo investitore, ali obaveze prema bilo kome nemamo“, poručio je Abazović.

Kazao je da je URA partija koja ne dijeli ljude ni po naciji ni po vjeri.

„Ova partija želi da raširi ruke i prigrli svakog. Budućnost Crne Gore se gradi u zajedništvu i svi ljudi iz bilo kog dijela svijeta su dobrodošli ovdje. U EU ne treba da idemo zbog Brisela iili Berlina već zbog PG, BD, UL, PV, BP... Kad god smo se zatvarali u svojim čeljustima dešvale su nam se kataklizme. Zemlji treba da isporučimo pravdu, održivi razvoj i ekonomiju“, naglasio je on.

Istakao je i da su izbori u Budvi referendum da li će grad ići putem devastacije i razdora ili će ići putem zajedništva i funkcionalnosti.

„Maksimalno moramo biti posvećeni da svoju ideju ispromovišemo na dobar način. Idemo puni optimizma u našim jedrima duva dobar vjetar i naš brod plovi ka sigurnoj luci – građanskoj, evropskoj i ekološkoj Crnoj Gori“, kazao je Abazović.

Suada Zoronjić, poslanica Građanskog pokreta URA istakla je da se treba boriti za očuvanje svih prirodnih potencijala Budve i na tom planu dati doprinos.

„Budvu ne mogu da vode oni koji su se bahatili sa upravljanjem gradom, ali ni oni koji nameću teme podjela. Budvanski odbor se borio za očuvanje svih prirodnih bisera grada: ukidanje DUP-a Bečića, brinuli se za inkluzivno društvo i na nivou grada i na nivou države. Budvu zaslužuje da vode naši perpektivni članovi“, istakla je Zoronjić.

Božena Jelušić, poslanica Građanskog pokreta URA istakla je da se samo sa raspirivanjem identitetskih tenzija moglo uzeti društveno bogastvo.

„Održivi razvoj bio je primarni razlog mog društvenog angažovanja još od devedesetih godina. URA je prirodni nastavak te paralele. Važno je odlučno krenuti na putu ka EU da bi se ublažile posljedice korupcije i kriminala. Politike URE idu u korak sa globalnim trendovima da se sačuvaju prirodni resursi oko nas. Vjerujem da je URA i dalje najčisti i najhrabriju subjekat na političkoj sceni CG“, kazala je Jelušić.

Milijana Vukotić Jelušić, potpredsjednica URA Budva istakla je da je Budva doživjela devastaciju resursa, i vrijednosnih normi a da je 2016. godine vlast koje je kreirala takvu sliku otišla u opoziciju i da je URA znala da neće biti lako.

„Bili smo kreatori novih metoda uprave, uprave koja je počela da služi građanima. Mijenajali smo organizacionu kulturu, radili sa građanima, uspješno predlagali normativne stvari. NVO u gradu omugućili smo prostore bez finansijske nadoknade. Rješenja nismo nalazili u osvetoljubivosti već u kompromisima i vođenju dijaloga. Da smo imali priliku da vodimo Opštinu sigurno bi odgovornost postavili kao temlje. Vjerujem u ljude iz URE koji su izabrali teži put i koji njime koračaju bez straha“, poručila je Vukotić-Jelušić.

Jovana Marović, potpredsjednica URA istakla je da fenomen devastacije prostora i fenomen nacionalizma dominira i Budvom i Crnom Gorom.

„Spremni smo da odgovorimo državnički, mudro i stručno u 43. Vladi CG. Na sve izazove ćemo odgovoriti kako mi znamo - građanski i evropski“, poručila je Marović.

Blažo Rađenović predsjednik odbora poručio je da će URA uvijek biti na pravcu antifašizma i univerzalnih vrijednosti.

„Budva je prošla razne etape, ovdje su bile razne pohare i stvorili smo loš imidž Budve. Vrijeme koje je pred nama radiće sve da idemo u zadravijim pravcima. Našim konkurentima to nije cilj žele da nas dijele, da stvaraju nemir, oni ne žele progres. Naša ciljna politika i djelovanje usmjeriće se ka velikim hotelima, nećemo zapostaviti ni male privrednike. Točak demokratije se okrenuo, bez URE nove vlasti u Budvi biti neće“, kazao je Rađenović.

Ivan Ivanović član budvanskog odbora poručio je da ideje koje je smatrao dobrim nisu bile prepoznate.

„Prepoznao sam URU kao nekog ko može da pomogne da se te ideje ostvare.. Svakodnevno radeći sa mladima uviđam sa kakvim potencijalom CG i Budva raspolažu. Najveća želja mi je da poslije ovih izbora imamo pomirenu Budvu. Budva mora biti građanska, ekološka i evropska“, kazao je Ivanović.


Novi sastav budvanskog odbora URA činiće:

1. Božena Jelušić, magistrica književnosti

2. Vukan Tomović, električar

3. Dejan Mijović, dipl. ekonomista

4. Miljan Samardžić, preduzetnik

5. Božidar Banović, preduzetnik

6. Milijana Vukotić – Jelušić, magistrica za ljudske resurse i dipl. politikološkinja

7. Blažo Rađenović, magistar ekonomskih nauka

8. Živana Mudreša, ekonomska tehničarka

9. Vladimir Đurić, dipl. menadžer

10. Vukosava Bukilić, farmaceutska tehničarka

11. Aleksandar Vađon, službenik

12. Berislav Fabris, dipl. pravnik

13. Mirko Mijušković, dipl. turizmolog

14. Milan Vujović, pjevač

15. Vuk Radunović, dipl. turizmolog

16. Ana Janković, tur. tehničarka

17. Dragan Marković, preduzetnik

18. Miloš Medigović, student

19. Beti Đurđić, doktorka farmaceutskih nauka

20. Marko Vujović, dipl. ekonomista

21. Dana Radonjić, radnica u trgovini

22. Goran Kalađurđević, tur. tehničar

23. Selma Nurković, dipl. farmaceutkinja

24. Jelena Mudreša, farmaceutska tehničarka

25. Ivan Milošević, dipl. ekonomista

26. Ana Račić, magistrica ekonomije

27. Miško Konić, spec. ekonomije

28. Boban Zejak, komercijalista

29. Marnela Marković, spec. menadžmenta u pomorstvu, poreska savjetnica i interna revizorka

30. Đurica Čejović, turistički tehničar

31. Vanja Pejović, fudbalski trener

32. Vasilisa Lazović, studentkinja

33. Đuro Samardžić, dipl.mendžer za pomorski biznis i sudski tumač za engleski jezik

34. Božidarka Mrvaljević, dipl. turizmološkinja

35. Tijana Lopičić, službenica

36. Boro Rabrenović, preduzetnik

37. Slađana Moračanin, prof. italijanskog

38. Mito Pejović, penzioner

39. Danilo Janković, preduzetnik

40. Igor Krivokapić, inženjer menadžmenta

41. Raško Laušević, policijski inspektor

42. Mišo Dumnić, menadžer

43. Dušan Raković, mašinski tehničar

44. Miroslav Maksimović, preduzetnik

45. Ivan Ivanović, prof.fizičkog vaspitanja